יציאה מהארץ

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/06/06 00:33 יח בסיון התשסו

שאלה

אני לא מבינה למה אסור לצאת מהארץ (לפי רוב הרבנים) בשביל חופשה! אני יודעת שא"י זה ארץ קדושה וחשובה והכל אבל יש כ"כ הרבה מקומות יפים והרי הקב"ה ברא את הכל! אז למה אסור לנו לראות את העולם, בשביל מה הוא ברא אותו? בשביל הגויים?

תודה רבה!!!

תשובה

שילי שלום,
אכן יש פוסקים חשובים הסוברים שמותר לצאת לחו"ל כדי לראות את נפלאות הבריאה וכן לשם חופשה התורמת לבריאות הגוף או הנפש (ראי מאמרו של הרב דייכובסקי. תחומין כ'). יחד עם זאת איננו מגיעים למסקנות הלכתיות לפי ההבנה הספקולטיבית שלנו בדבר כוונות הבורא בבריאה. יש רבנים המסתייגים מיציאה לחו"ל בטענה שאפשר לנפוש וגם להתרשם ולהתפעל מפלאי הבריאה בארץ ישראל, והם רואים ביציאה לחו"ל זלזול מסוים במעלת הארץ. יש לזכור שכבר חז"ל גזרו טומאה על ארץ העמים.
הלכה למעשה אם ברצונך לצאת לטיול בחו"ל, יש פוסקים רבים וחשובים שאת יכולה לסמוך עליהם, ויה"ר שכל מעשינו יהיו לש"ש.
בברכה
רונן לוביץ