יחס לחוזרים בתשובה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 19/01/05 11:44 ט בשבט התשסה

שאלה

אני בחורה בעלת תשובה מזה 3 שנים. משפחתי לא דתיה כלל.

אני מאוד רוצה בחור דתי וחיים דתיים. אך אני מפחדת שלא ירצו לצאת איתי בגלל עברי ובגלל משפחתי.

היה לי קשר עם בחור דתי. הוא הכיר אותי זמן רב ומאוד רצה להיות איתי. בהתחלה לא הייתי בטוחה אך לבסוף החלטתי שאני רוצה לנסות לבנות איתו קשר רציני. אך משפחתו לא קיבלה אותי כי המשפחה שלי לא דתייה. בהתחלה הוא אמר שהוא בכל זאת רוצה ואז פתאום הוא החליט שהוא מוותר בגלל המשפחה שלי. הוא הכחיש שזה קשור להוריו. גם הרב שלו אמר לו שהמשפחה שלי זה לא מה שאמור להפריע אם אנחנו חושבים באותו כיוון ורוצים את אותם הדברים ואם הוא אוהב אותי.

הוא דוגמא לאדם שכביכול אהב אותי.

אני מפחדת שככה יהיה לי קשה למצוא בחור שירצה להכיר אותי.

אני מבינה שההורים יפחדו, שהבחור יחשוש אבל אין בכוחי לשנות כלום חוץ מאת עצמי.

אני גם לא מבינה איך אנשים דתיים מתנהגים בצורה כל כך מזלזלת אל חוזרים בתשובה במקום לחבקם ולעודדם.למה אני לא מספיק טובה בשביל הבן שלהם, אם בעיני הקב"ה אני במעמד כל כך גבוהה?

אם יש לך הסבר ופתרון אני אשמח מאוד לשמוע.

תודה מראש, כתרי

תשובה

שלום וברכה

ההתמודדות אותה את עוברת במשפחתך היא בודאי לא קלה. יש להעריך חוזרים בתשובה על הדרך אותה הם עושים. אין לי ספק שההתמודדיות שעברת הצריכו הרבה כוחות ועיצבו אותך כאדם מיוחד.

אין כל הצדקה ליחס מזלזל כלפי כל אדם, וקל וחומר כלפי חוזר בתשובה. אם נתקלת בתופעות של דחיה, יש להתבייש בהן. לא כך צריכים להתנהג אנשים יראי שמים, מהם יש לצפות ליחס טוב לכל אדם ובודאי לחוזר בתשובה.

אני מכיר בעלות תשובה רבות שהתחתנו עם בחורים דתיים ועובדת היותן בעלות תשובה לא הרתיעה.

אם יש בחורים שחוששים, זה סימן מובהק שאינם ראויים לך.

המשיכי בדרכך, ובעזרת ה' תזכי לבחור שראוי לך.