יחסים

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/01/06 23:49 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום,

מה עושים כאשר רוצים אני ואישתי

לקיים יחסים לא לשם הבאת ילדים האם אפשר?.

ואם אסור מה בדבר פליטה בלילה עקב אי קיום יחסים.

תודה.

תשובה

לשואל היקר שלום.
שאלתך שאלה חשובה ואנסה בעז''ה לענות עליה במלואה:

קיום יחסי אישות בין בעל לאשתו לא נועד רק על מנת להביא ילדים לעולם, אין זו מצווה שכל תכליתה הוא לשם מצוות "פרו ורבו" אלא זו מצווה עצמית, הנקראת בתורה מצוות "עונה".
כיום, שבדרך כלל אין הבעלים נמצאים מחוץ לבית למשך כמה ימים אז לבעל יש מצווה לקיים יחסי אישות עם אשתו לפחות פעמיים בשבוע.
כמובן כל זה נכון אם אשתו רוצה בזה ולא בכפיה, שהרי כל משמעות המצווה הזו היא למלא את רצונה ותשוקתה של אשתו.
על כן יש את מצוות עונה גם לבעל שאשתו אינה יכולה להוליד ילדים מביאה זו- כגון אם היא בהריון, מניקה, עקרה חס ושלום או זקנה.
אם כן ודאי שמותר ואפילו מצווה לקיים יחסים גם ללא קשר להבאת ילדים לעולם. [איננו נכנסים כאן לעניין של "אמצעי מניעה"].

כמובן שמקרה של פליטת זרע בלילה אין בו איסור אלא זהו אונס הנגרם לאדם, אלא אם כן הפליטה התרחשה כתוצאה מהרהורים על נשים שהאדם הרהר ביום או ששכב על בטנו וכתוצאה מכך הוא בא לידי "חימום" ופליטה.

מקורות- משנה ברורה סימן ר''מ סעיף קטן ב'.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il