יחסים

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/01/06 23:53 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום,

לאישתי אין חשק רב בקיום יחסים ואני רב חשק ואין אני רוצה לכפות עליה.

אני מניח שאסור להגיע לפורקן לבד אבל מה עושים

זה עדיף מאשר בגידה.

אבקש את עזרתכם.

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית חשוב לי להבהיר לך, שהמצב בו אתה נמצא אינו מצב נדיר. אתה צריך להבין שישנם הרבה הבדלים בין גברים ונשים וביניהם גם בעניין היחס לקשר המיני- אצל גברים היחס לקשר המיני הוא צורך, יש אכילה, שתיה, שינה וקיום יחסי מין עם אשתו. לעומ''ז האשה אינה צריכה כל כך את המגע המיני עצמו כמו שהיא צריכה את הקשר הנפשי והאהבה המשודרת לה על ידי בעלה!
אין זה אומר שהיא לא אוהבת אותך!!! אלא שלאשה יש דרכים אחרות לשדר אהבה כלפי בן זוגן!
כאשר בני הזוג אינם יודעים דבר חשוב זה אז נוצרים חיכוכים- האשה אינה מבינה את בעלה "רק שלשום היינו יחד" והוא אינו מבין את אשתו "למה כל כך קשה לך לעשות את זה, הרי את אוהבת אותי". זהו ויכוח שלעולם לא יפתר אלא אם כן בני הזוג יגלו רגישות ואמפטיה כלפי השני ויחושו את צרכיו.

יתכנו לעיתים מצבים בהן האשה אינה מעוניינת בבעלה מסיבה הורמונלית, כלומר ישנן תקופות בהם ההורמונים משפיעים על תשוקתה של האשה, כגון בימי הריון, הנקה או נטילת גלולות למניעת הריון.
תתכן בעיה נוספת- אם היא עובדת או מטופלת בילדים. היכולת של האשה להתעורר מבחינה מינית תלוי במצבה הנפשי- אם היא עייפה או עצבנית החשק המיני לא מתעורר בה- לכן תדאג שהיא תנוח בצהריים, תאגור כוחות ואז בערב היא תהיה יותר חיונית ועירנית.
תשדר לאשתך אהבה גם כאשר אין אתה רוצה לקיים איתה יחסי אישות- תביא לה פרח או מתנה קטנה [הרי אתה יודע, שהאשה צריכה את היחס ולא את עצם המתנה] תאמר לה "חשבתי עליך היום בעבודה" וכד'.
תשדר לה אהבה גם תוך כדי קיום היחסים- אם האשה מרגישה שבעלה בא רק על מנת להנות ולספק את יצריו ולא על מנת לגרום גם לה הנאה- לעתיד היא לא תהיה כל כך מעוניינת בזה! אין היא מכשיר לסיפוק מיני! היא בן אדם ואהובת לבך ומטרתך בקיום יחסי המין צריכה להיות גם לספק את צרכיה! ואם תעשה זאת אז אתה בעצמך תהנה יותר והיא תחשוק בך יותר.
חז''ל אומרים, שאין לאדם להגיע לסיפוק מיני עם אשתו ומיד אח''כ לקום וללכת. האשה צריכה שעוד תהיה איתה קרוב ללא כל הלהט שלפני אלא רק עם האהבה בעיניים!
על כן תנסה לדבר עם אשתך פעם אחת [על כוס קפה באוירה נינוחה] כיצד אתה מרגיש עם זה, את הצרכים ואת הקושי שלך להתמודד עם המצב לבד. ומצד שני תנסה מאוד להבין אותה, אין זה דבר כל כך קל בשבילה, מבחינה נפשית.
תשקיע באשתך כמה שרק תוכל ותתפלא לראות איך היחס כלפיך גם כן משתפר.

יתכן גם שאין הקשר בין בני הזוג כל כך חם ואוהב כמו בעבר ולכן אין לאשה כל כך חשק לקיים יחסי מין ולכן מומלץ תמיד "לשמור על אש קטנה" ביחסים ביניכם, שלא להגיע למצב של שעמום וחוסר חשק ואהבה.

אך דבר אחד ודאי- אסור לך בשום פנים ואופן למצוא לך מקור פורקן אחר ליצריך! לא בפני עצמך ולא בכל צורה אחרת! זה יפגע גם בקשר שלך עם אשתך וגם יפגע בך!

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il