יחסים הומוסקסאליים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 16/12/05 12:20 טו בכסלו התשסו

שאלה

מה דעתכם על הכתבה שמובאת כאן:

http://www.local.co.il/netanya/showItem.asp?articleId=1573

אני מעוניין לשמוע את דעתכם על הנושא הזה בפרט (על המקרה המצער) ועל הנושא בכלליותו (על נטיה מינית).

תשובה

שלום רב

המקרה המתואר בכתבה הוא מקרה מזעזע (מתוך הנחה שכך הם באמת פני הדברים). זו אינה התייחסות ראויה לא מבחינה חינוכית, לא מבחינה טיפולית ולא מבחינה מוסרית. גם כאשר מישהו מתוך הקהילה וקל וחומר מתוך המשפחה מתנהג באופן שאינו ראוי ואפילו אם הוא חוטא בחטא חמור, לא כך צריך להתנהג כלפיו, ואני מאמין שכל אדם מאמין צריך לחשוב כך.

אמנם לעצם הדבר, יחסים הומוסקסואליים הם אסורים מבחינה הלכתית. גם אם הסטטיסטיקה מראה שיש רבים בעלי נטיה כזו, אין בכוחה של הסטטיסטיקה לשנות את הציווי האלקי.
התורה אסרה לאכול בשר בחלב לא משום שזה לא טעים, אלא למרות שזה טעים. וזה שישנם רבים אשר אוכלים את זה, אין לזה מאומה עם עצם האיסור.
התורה אסרה עלינו אשה הנשואה לאחר (אשת איש) למרות שיש רבים שיש להם נטיה לכך, ואף אחד לא יגדיר את המשיכה לאשת איש כסטייה מינית. אלא למרות הנטייה הטבעית שלנו, אומרת לנו התורה כי זהו קשר רע ואסור.

דוקא מי שאומר שנטייה הומוסקסואלית היא סטייה, יכול לגרום לאדם מן היישוב ליפול בחטא זה. כי האדם יכול לחשוב שאם יש לו משיכה לבני מינו אז משהו לא תקין אצלו, ואז הוא מתרץ לעצמו את הדבר וחושב שהוא שונה מכל שאר בני האדם ואין לו ברירה כי הוא "נברא" אחרת. השם לא אסר עלינו יחסים כאלו בגלל שזו סטיה, אלא להיפך, השם אסר לנו את זה למרות שיש לרבים משיכה טבעית לחלוטין לכך. למרות זאת באה התורה ומדריכה אותנו שהדרך היחידה הראויה לאדם היא להדבק באשתו "ודבק באשתו והיו לבשר אחד".

בברכה מקרב לב
יעקב סביר elon_more@shoresh.org.il