יום כיפור ואנטיביוטיקה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/10/05 13:19 ח בתשרי התשסו

שאלה

בס"ד

בעלי חלה לפני שבוע עם דלקת קשה בגרון שפעת.

הרופא נתן לו קורס של 10 ימים אנטיביוטיקה עם הוראה מפורשת לקחת את הכדורים מיד לפני אוכל, כדי שלא יינזק הכבד שלו מהתרופות על בטן ריקה.

עכשיו יום כיפור חל בתוך ה-10 ימים האלה. מה עליו לעשות? 1. האם הוא יכול לקחת את הכדורים?

2. האם הוא יכול לקחת אותם עם מים? 3. האם הוא יכול לקחת אותם עם קצת לחם, ומה הכמות שמותרת לו אם כן? אני מודה לך מאד על תשובתך ומאלחת לך גמר חתימה טובה!

תשובה

זואי ובעלה שלום וסליחה על העיכוב

קודם כל צריך לשאול את הרופא. את אומרת שלפני שבוע הוא החל לקחת תרופה. עד יום כיפור זה כבר יום שמיני או תשיעי. ולכן יש לשאול את הרופא אם אפשר לדלג על יום או חצי יום. וכן יש לבדוק אם אפשר בשלב זה לקחת כדור אחד מיד לפני תחילת הצום ואחד מיד אחרי. פעמים רבות זה אפשרי ואז כך יש לנהוג.

אם אין ברירה מותר לקחת תרופה ביום כיפור.

אם צריך לשתות מים לבליעתה – יש לשתות כמות קטנה (פחות מלגימה כ- 30 סמ"ק) של מים שפגמנו אותם. כלומר מוסיפים משהו שיתן למים טעם קצת מר.

אם יש צורך לאכול כיון שאחרת יינזק הכבד – יאכל פחות משיעור אכילה – פחות מ-30 סמ"ק.

רפואה שלימה וגמר חתימה טובה לך ולבעלך.
אפי קיציס