יום טוב שני של גלויות באילת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/10/02 19:51 ח בחשון התשסג

שאלה

שמעתי כבר משני אנשים שונים שתושבי אילת חוגגים יום טוב שני של גלויות כמו בחו"ל. האם נכון הדבר?

תשובה

שלום לשואל .

ידוע שאילת נכבשה במלחמת השחרור בתש'ח .
ואז התעוררה השאלה האם באילת עושים שני ימים טובים כחוץ לארץ או לא .
זו סוגיה ארוכה ורבים צדדיה .

הרב וולדינברג התייחס לכך מיד בשנת תש'י בשו"ת ציץ אליעזר חלק ג סימן כג

ומסקנתו :

" באילת, בהתאם לכמה וכמה יסודות וסברות שנתבארו בפנים הקונטרס יש לנהוג בין לדעת הרמב"ם ובין לדעת הריטב"א ודעימיה רק יום אחד בלבד".

והנה לך מה שנכתב על כך באנציקלופדיה תלמודית כרך כג, יום טוב שני של גליות] :

" בכמה ערים ומקומות בארץ ישראל דנו הפוסקים - לסוברים שדין יום טוב שני תלוי בהגעת השלוחים - אם עושים שם יום אחד או שנים.

בימינו דנו כמה פוסקים בדין העיר אילת וסביבותיה: יש סוברים שנוהגים בה יום טוב שני, שודאי לא הגיעו השלוחים לשם, ואף למנהגנו שדין יום טוב שני תלוי בגבולות הארץ , אין אילת בתוך הגבולות הללו . ויש שכתבו שעושים באילת יום אחד בלבד, שסומכים על הסוברים שאילת בכלל גבולות הארץ ". .

החזון איש פסק שיש לעשות באילת יום אחד בלבד , עיין שם במקורות .

למעשה בימינו , נוהגים באילת לעשות , יום אחד בלבד.
אפשר שיש יחידים שמחמירים שלא לעשות מלאכה ביום השני , אך הציבור נוהג יום אחד. כך בררתי עם רבני העיר שליט'א .
תודה