יום העצמאות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 06/01/03 19:21 ג בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

ברצוני לקבל מידע ומקורות על משמעותו ההלכתית של יום העצמאות.

תודה!

תשובה

שלום רב!

יצאו כמה ספרים אחד "יום העצמאות והלכותיו"
וכן "סדורים ליום העצמאות"
ובהם לקט מאמרים בנושא יום גדול זה.
כמון כן בכתבי הרב גורן זצ"ל יש באורים רבים בענין זה ובן בשו"ת של רבנו משולם ראטה.
גם באוצר המכתבים של הרב משאש יוסף זצ"ל רבה של חיפה יש תשובות על יום העצמאות שאומרים בו הלל וכן יש דרשות "במקוה המים" של הרב משה מלכה זצ"ל רבה של פתח תקוה.
כמו כן יש מאמר בספר "מקור חיים" השלם של הגרח"ד הלוי זיע"א רבה של תל אביב
בספרו של מורי ורבי הרצי"ה קוק "לנתיבות ישראל" יש מאמרים בנושא זה.
וכמובן זהו יום הכרזת המדינה, יום עצמאותנו הלאומית אשר גדול ורם ערכו.
ואנו מיחלים מהרה לשלמות גאולתנו בביאת משיח צדקנו אמן.