יום הביוץ

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 08/12/10 22:45 א בטבת התשעא

שאלה

שלום הרב.

אני ובעלי נשואים כמה חודשים. אני מנסה להכנס להיריון אבל נדמה לי שאני מפספסת את יום הביוץ.

אני מקבלת מחזור בין 28-29 ימים והמחזור שלי הוא בין 7-8 לשמונה ימים האם אני מפספסת את יום הביוץ כשאני חוזרת מהמקווה?

תשובה

שלום,

באופן פשוט נראה שייתכן שאכן שזאת הבעיה. בדרך כלל יום הביוץ הינו בסביבות היום ה12 עד ה14 אחרי התחלת הווסת.
עשויות להיות בעיות אחרות הגורמות לעניין.
מה שחשוב הוא שתתיעצו עם מומחים ולא רק עם רבנים באתר כיפה. אני מציע לכם לפנות למכון פועה, שם יהיו גם אנשי מקצוע וגם רבנים שיוכלו לעזור לכם לבדוק את שורש הבעיה וגם יוכלו לייעץ לכם מה לעשות מבחינה הילכתית.
בברכה רבה, דוב ברקוביץ