טקס השלושים בבית הקברות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 05/06/06 16:25 ט בסיון התשסו

שאלה

שלום,

במי ניתן להעזר ע"מ לערוך את השלושים? האם עושים זאת עצמאית או שחייבים איש דת שינהל את הטקס? האם פונים לשם כך למשרד בית הקברות (חברה קדישא) או האם דרככם יש מענה לדבר מסוג זה? במידה וכן- האם יש עלות לכך ואם כן- מהי?

בתודה

כרמית

תשובה

בס"ד
לכרמית שלו'
אין צורך בשום עזרה חיצונית לצורך ביקור בבית הקברות ביום השלושים. בכל חנות לתשמישי קדושה אפשר להשיג חוברת קטנה ובה פרקי התהלים והתפילות הנהוגות בבית הקברות. מה בדיוק אומרים ועושים תוכלי למצוא בקישור הבא:
http://www.tzohar.org.il/m_life.asp?id=6820
יהיה רצון שיתקיימו בנו דברי הנביא ישעיהו (פרק כה) "בלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים".
אחיה שלמה אמיתי