טעות של המוכר

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 25/01/07 11:34 ו בשבט התשסז

שאלה

קניתי בחנות צעצועים ושילמתי בתלושים 150 ש"ח ואת היתרה של 50 ש"ח בישרכרט.

בחיובי ישרכרט אני רואה שחוייבתי 5 ש"ח במקום 50. האם ללכת למוכר ולהחזיר את היתרה?

אגב החנות מרוחקת מביתי, ולשם כך אצטרך ליסוע במיוחד. מה דעת תורה בעניין?

תשובה

אם ברור שישנה פה טעות הרי מוטל עליך לתקן אותה,אינך חייב לסוע לחנות מספיק להודיע להם טלפונית שיש אצלך כסף עבורם,אם הם ירצו שתשלח להם בדואר ההוצאות עליהם.(אין חיוב השבה בשומר ספר קצות החושן סי' שמ סק"ד)
הרב בר-אלי