טלית קטן

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 04/01/09 22:33 ח בטבת התשסט

שאלה

שלום ,מה דין ברכה עם טלית קטן ,האם צריך לברך על טלית קטן עם לבישתו או שמא הטלית גדול פוטרתו ?

כמו כן מתי סוף זמן קריאת שמע בימים אלו ?

כמו כן איזה שעה נחשבת לחצות הלילה לעניין ברכת המפיל (בקריאת שמע על המיטה) ?

תשובה

שלום!
א. הברכה על הטלית הגדול פוטרת את הטלית הקטן מברכה. חשוב לזכור בשעת הברכה על הטלית הגדול להתכוון גם על הטלית הקטן.
ב. סוף זמן קריאת שמע לפי דעת המגן אברהם בירושלים בימים אלה מסתובב סביב 8:25, ולפי דעת הגר"א בסביבות9:10.
ג. זמן חצות היום והלילה בימים אלה הוא סביב 11:45.
אם יש השלכה מעשית לשאלות בעניין הזמן, אי אפשר להסתמך על התשובה הנוכחית כי הזמן משתנה מיום ליום וממקום למקום, יש לעיין בכל יום בלוח. יש גם מספר אתרים שזמני זריחה, שקיעה, סוף זמן קריאת שמע ועוד זמנים חשובים לפי איזורים בארץ מעודכנים בהם.