טלוויזיה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 19/12/05 16:16 יח בכסלו התשסו

שאלה

שלום לצוות המשיבים!

רציתי לשאול שאלה בנוגע לתוכנויות בטלוויזיה, האם חל איסור לצפות בתוכניות מסוימות בטלוויזיה שרק קטעים מעטים בהם הם תוך כדי שימוש במילים גסות או בקטעים לא ממש צנועים?

לאחרונה שמעתי הרצאה ובה אמר הרב שכל תכנית בטלוויזיה היא גרועה שעצם השימוש במכשיר הוא חטא,הוא גם אמר שתכנית לדוגמא כמו "סוף הדרך" (תכנית שבה זוגות לא נשואים צריכים לעבור מכשולים ומשימות בדרך לפרס - מיליון דולר) היא אסורה בצפייה ולמרות שבסרט יש דתיים ששומרים נגיעה אנחנו לא יכולים לדעת מה הם עושים אח"כ.

האם מותר לראות תכניות מוזיקה שהלבוש בהם לא ממש צנוע?

האם מותר לראות תכניות בידור עם מעט מילים גסות?

איך הטלוויזיה משפיעה עלי? למה?

תודה מראש

דורין.

נ.ב. אני ממש לא מכורה לטלוויזיה פשוט אני רוצה לדעת מה מותר לראות ומה לא במקום לראות וגלות שזה אסור ואז לא להפסיק.

אנא השיבו בהקדם...עוד היום...תודה...

תשובה

יפה ששאלה כזו מטרידה אותך, ישנם הרבה אנשים שרואים טלוויזיה ומעולם לא עצרו לבדוק האם מה שהם רואים הוא טוב או לא.
ולעצם שאלתך: עליך להבין שרוב האנשים שאחראים על מה שמשודר בטלוויזיה אינם אנשים המרגישים מחוייבות לקיום מצוות, ולחינוך "דור ישרים" על עדני התורה. מפיקי התוכניות הם "סוחרים" המנסים למכור את מוצריהם ולעיתים הם יעשו זאת בכל מחיר, ולכן לא מעט פעמים הם ישתמשו במחנה המשותף הנמוך ביותר שגורם לאדם לשבת ולצפות במרקע.
יתרה מזו הכח שטמון בטלויזיה הוא עצום. יוצר סרט טוב מסוגל בזמן הצפיה לשלוט בדימיונך ולהחליט מתי תפחד, מתי תצחק או אפילו מתי תבכה. ולכן זו לא רק בעיה של מה אני רואה או שומע אלא בעיקר מהם התכנים שאותם אני קולט תוך כדי צפיה.
המסקנה מדברים אלו היא שגם אם אני רואה סרט נקי מכל גסות זה לא אומר שאיני מושפע מאותם מסרים שהיוצר מתוך עולמו הפנימי יצק לתוך הסרט.
ואם בסרט יש גם קטעים גסים הבעיה אף חמורה יותר. מאחר והתורה אוסרת עלינו לראות אישה הלבושה בלבוש לא צנוע, כי זה מגרה את היצר ומעורר מחשבות מקולקלות, ואף מרגיל אותנו להתמקד בחיצוניות ובחומריות ולא בפנימיות ובקדושה, ברור שאסור לראות תוכניות שמביאות את האדם למצב כזה.
לכן עליך לברור היטב את התוכניות שאתה רואה הן מצד הצניעות והן מצד התוכן כשהשאיפה היא שבעתיד תתנתק לגמרי מהתלות במכשיר הטלוויזיה ותמלא את זמנך בתכנים נקיים בלבד. בהצלחה!
נשמח לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il

בברכה צוות המשיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.