טיסה לחו''ל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 12/06/06 13:52 טז בסיון התשסו

שאלה

אני חובב מוזיקה סקוטית וחושב אולי לעבוד בזה באופן מיקצועי בעתיד יש בקיץ בגלזגו (בחו"ל) את פסתיבל/כנס כל נגני החמת חלילים העולמי האם מותר לצאת מהארץ בשביל זה ואם כן האם מותר גם לטייל באיזור ועד כמה והאם יש חשיבות להיות דווקה בשבת בארץ או שלשבת יש את אותה חשיבות בנושא זה כמו לשאר הימים חשוב לציין שבאותה עיר יש קהילה יהודית גדולה ואני יוכל להסדר שם מבחנת מיניינים ואוכל כשר ושבת

בתודה מראש רוני

תשובה

רוני שלום,
אחת הסיבות שמתירה יציאה מהארץ לכל הדעות היא פרנסה, וכיוון שיש אפשרות שתעבוד בתחום זה, מותר לך לצאת לפסטיבל. כיוון שאתה יוצא אין מניעה שגם תטייל בסקוטלנד, ואין כל סיבה שלא תישאר שם לשבת, תוך התארגנות מראש לאוכל כשר וקירבה לבית כנסת.
בהצלחה
רונן לוביץ