טיול בבנ

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/11/01 17:28 יב בכסלו התשסב

שאלה

שלום הרב,

אנו חניכי שבט "עז",זאת-אומרת שאנו כבר מדריכים בעצמנו. והמדריכים שלנו החליטו לקחת אותנו בחנוכה לטיול שיבטי.

אך לפני מספר ימים פנה אליהם אחד מהשבט שיבטלו את הטיול מפני שלפי ההלכה אין לצאת לטיול מעורב (בנים-בנות), האם באמת יש איסור לצאת לטיול מעורב (ללא שינה)למרות שבסניף ולאורך כל חודש אירגון אנו נמצאים יחד?

אם תוכל להחזיר לי תשובה עד חנוכה אודה לך מאוד...

טל.

תשובה

ב"ה,

טל ,

ברכת ה' עליך!

הנני עעושה כבקשתך ומשיב לך על שאלותייך לפני חג החנוכה.

אכן, לגדרי הצניעות והקדושה ערך גדול. בה בעת -אנו רוצים ליצור מצב שכמה שיותר חניכים - בעיקר מחבריא ב', שבה יש סכנה שיש מי שיצא לתרבות אחרת וילכו לבלות במקומות אחרים, לא ראויים. ובעיקר, אלו שאינם מדריכים, שלא בדיוק מוצאים את עצמם בתוך הסניף.
לכן, מאוד חשוב לשמור על המסגרת ולא ליצור מצב בו אלו המסוגלים לדאוג לעצמם מבחינה דתית, יתעלמו מהצרכים של האחרים. בעיקר לאור העובדה שהשהות המעורבת נמשכת לכל אורך השנה.
לכן, חשוב שתצאו לטיול. בה בעת, השתדלו לצקת לטיול תכנים מתאימים כגון דברי תורה מענייני החנוכה והטיול בארץ, תיאורים ערכיים הנוגעים למקומות בהם אתם מטיילים. השתדלו שהמוזיקה אותה תשמעו לא תגרור אתכם לקלות ראש ובעז"ה תזכו להוסיף בימי חנוכה אורה ושמחה.

בברכה,

שי