טונה ושניצל

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/12/05 14:21 כא בכסלו התשסו

שאלה

שלום

רציתי לשאול האם מותר לאכול טונה ושניצל ביחד?

תשובה

שלום!
כתוב בשולחן ערוך, יורה דעה, סימן קטז' סעיף ב': "צריך ליזהר שלא לאכול בשר ודג ביחד מפני שקשה לצרעת". הרמ"א מוסיף שעדיף גם לא לבשל ביחד.
בימינו איננו יודעים מה בדיוק ה"צרעת" הזו, ואיך אכילת בשר ודג ביחד גורמת לסכנה זו. אולם איננו לוקחים סיכונים מיותרים, ואם חכמים אסרו דבר זה אנחנו סומכים עליהם שיש להם סיבה טובה לאסור.
לכן, היום נוהגים לא לאכול בשר ודג באותם כלים. צלחת כדאי להחליף, ואילו סכין ומזלג די לנגב שלא ישארו שאריות בשר/דג. אין צורך להרחיק יותר מכן, ואין אף אחד המצריך לחכות בין אכילת בשר ודג כמו שאנו מחכים בין חלב ובשר.
יוחנן
צוות ישיבת אלון שבות