טומאת יולדת

חדשות כיפה מכון שלזינגר 16/07/04 08:50 כז בתמוז התשסד

שאלה

אשתי בהריון, באזור החודש השמיני ורציתי לדעת ממתי צריך לחשוש מטומאת יולדת ומה הנפקא מינה בין זכר לנקבה?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר והנה תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:
לנושא טומאת יולדת שתי השלכות:
1. על דיני טומאה וטהרה, שכמעט ואין להם משמעות הלכתית בימינו כי כמעט כולנו טמאי מתים.
2. לדיני איסור והיתר בין בני זוג.
ככלל, אישה שאיננה מדממת בהריון, והיא טהורה, אין היא צריכה לחשוש כלל לטומאת יולדת עד להתחלת צירי הלידה. וגם אז יש לשאול שאלת חכם לגבי השלב הראשון של הלידה.
החריג לאמור הוא אם יש דימום אפילו קל, או פתיחה גדולה שנמצאה בעת בדיקה על ידי רופא או מיילדת. במצב כזה של מציאת פתיחה גדולה (במתכוון אני לא מגדיר כאן מהי) יש לשאול שאלת חכם.