טבעת לקידושין

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/01/06 12:47 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום רב!

בן זוגי ואני עתידים להינשא בקרוב, בע"ה. אנחנו נמצאים עכשיו בשלב חיפוש אחר טבעות הנישואין, וראינו טבעת מאוד יפה לחתן, לבן זוגי, אך אנחנו מאוד מתלבטים לגביה מבחינת הכשרות שלה... כלומר- אמרו לנו שהטבעת אמורה להיות עשויה זהב בלדבד (ואפשר גם לשלב בין הסוגים כי נחשבים הם לאותו החומר, לבן, צהוב וכד), אך הטבעת אותה ראינו מכילה שילוב של steel (מתכת)וקרבון שחור שהנו סוג של מתכת זכוכית מרהיבה. האם הטבעת תקנית?

בברכה ותודה מראש, דיקלה

תשובה

שלום וברכה.
מזל טוב! שתזכו להקים בית נאמן בישראל ותשרה השכינה בניכם.
לגבי שאלתכם:
דבר ראשון לעניין נתינת טבעת לכלה זהו מעשה קניין הקידושין, החתן נותן טבעת לכלה והכלה מתקדשת לו וכמובן שצריך הסכמה מצד הכלה והיא מראה זאת ע''י הושטת האצבע ולגבי טבעת זו קיים המנהג שהטבעת תהיה כולה מזהב.
לגבי טבעת לחתן: כתבו הפוסקים שאין לתת טבעת לחתן בחופה ודבר זה יכול ליצור בעיות לגבי כשרות הקידושין. אבל לאחר החופה חתן יכול לענוד את הטבעת ועל טבעת זו אין מנהג שכולה תהיה זהב.
ולכן מותר לכם לקנות את הטבעת שרציתם.

כל טוב.
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il