טבילה בשבת - דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 17/06/02 03:36 ז בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלומות ואור

לאור תשובותיך באתר כיפה לגבי רחצה בשבת ויו"ט

1. האם מותר לגברים לטבול במקוה שהוחם בערב שבת בשבת ? הרי זה נחשב מרחץ והרבה יראי שמיים נוהגים כן!

פעם שמעתי שמי שטובל בימי חול מותר לו גם לטבול בשבת.

אם ההיתר נשען על זה בלבד, האם יש הבדל בין מי שמקפיד לטבול כל יום למי שמקפיד (כמוני) לטבול רק בערב שבת.

2. למי שיש ילדים קטנים או תינוקות ויש לו דוד חשמלי בלבד. והיה והילד התלכלך רבות כגון שהתלכלך בקיאו או צואתו האם מותר להקל ולפתוח את המים החמים על מנת לרוחצו ? הרי במים קרים זה יכול להיות מסוכן לילד קטן ובעיקר בחורף.

יישר כח לכבוד תורתו ותודה רבה

תשובה

שלום מיכאל,
1)היום נהגו להקל ולטבול במקוה שהוחם בע"ש.גם מי שנוהג לטבול רק בערבי שבתות,יכול לטבול ביום שבת.
2)אין לרחוץ תינוק ממים חמים היוצאים מדוד משמלי,שהרי ברגע שיוצאים מים חמים נכנסים מים קרים וכך עובר על בישול.
הטוב ביותר להשתמש במים חמים הנמצאים במיחם של שתיה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני