טבילה במקווה לגברים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 28/04/08 10:18 כג בניסן התשסח

שאלה

שלום הרב

האם גבר מחויב בטבילה במקווה?ואם כן כל כמה זמן ומתי?והאם צריך לקרוא משו לאחר\לפני הטבילה?

תשובה

שלום!
בימינו אין כמעט משמעות הלכתית לטבילת גבר, חוץ ממי שמעוניין לעלות לאיזורים המותרים בהר הבית, אז חלה חובת טבילה.
הגמרא אומרת שחייב אדם לטהר עצמו ברגל. אבל מסקנת הפוסקים שבימינו אין זו חובה אלא מנהג טוב.
המנהג המינימלי הוא לקראת יום הכיפורים, יש הנוהגים גם בערב ראש השנה, יש המוסיפים ערבי ימים טובים ובימינו שהמקוואות הנוחים מצויים, מתפשט יותר ויותר המנהג לטבול בכל ערב שבת, ואף לטבול בכל יום.
כל המנהגים האלה מנהגים טובים אבל אין בהם גדר חיוב ולכן אין לברך על טבילה זו.