חתונה.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 15/01/03 19:57 יב בשבט התשסג

שאלה

שלום רב,

די מזמן החליטו אח שלי וגיסתי לעתיד על חתונה,

שניהם ממש בעניין ואני מפחדת מהחתונה שתהיה בעזרת-ה'. יש לי רק אח 1 (הוא) והוא הראשון שמתחתן אצלנו במשפחה אני לא יודעת איך אני אסתדר אני והוא כאילו היינו חברים הכי טובים ועכשיו לא רק זה אני מפחדת שבלעדיו אני אשכחיותר מהמצוות הוא היחיד שיכלללמד אותי כי אבי בעבודה ואינו מתעסק רוב הזמן בלימוד תורה לימוד התורה חשוב לי ואיני יודעת איך אני אסתדר,עניין החתונה מפחיד אותי לא רק לגבי זה אלה גם מעניינים הלכתיים .

אני מקווה שתעזרו לי לפתור את הבעיה ,

תודה.

תשובה

מזל טוב

שלום לשואלת היקרה

הנה אני קורא עליכם מקרא שכתוב "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד".
מרגש ומשמח לראות ולקרוא כמה קשורים ואוהבים אתם וכמה את נעזרת באחיך הבכור אשר מלמד אותך תורה, אשריו ואשרי חלקו ואשרייך ואשרי יולדתכם.
הנני מבין שהחתונה הקרובה ובאה מעוררת בך את פחד הניתוק ממנו, הפחד מפני האח האחד אשר הולך להקים בית.
אל תפחדי, אתם תמשיכו להיות בקשר, אמנם בתור "על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו…" וממילא הוא ישכון בביתו ואתם בביתכם.
אך אחים טובים ויקרים יודעים להיות בקשר טוב והדוק גם ממרחקים ומים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה.
והנני מאמין שעכשיו לא רק שלא תפסידי את אהבת אחיך אלא להפך, הוא מכפיל את האהבה והקשר.
עכשיו תהיה לך גיסה חדשה וטובת לב, שיהיה לכם קשר והיא תהיה לך לאוזן קשבת, ולמלמדת וכמים הפנים לפנים כן גם את תהיי לה לאחות.
ואז תני תודה לא-לוקים שהרחיב את המשפחה, ועד ירחיב, ויהיה לך אחיין ותהיה לך אחיינית ועוד הרבה ותפנקי אותם וגם האח הזה יהפוך אותך לדודה צעירה והשמחה במעונכם.
ואם אמשיך לא אסיים כמה וכמה מעלות טובות יש בחתונך אחיך.
לכן רקדי ושמחי, אל תפחדי מהחתונה, עוד מעט ומעט גם את תגיעי לפרק של "בתולה נשאת"
חוץ מזה, שהשרביט של הלימוד יעבור אליך ואם הבנתי נכון יש לך עוד אחיות, אז את אשר הוא עשה למענך תתחילי את לעשות למענן, והשמחה והאחווה לא תעזוב אתכן לעד.
וכבר אמר הקב"ה לבניו (ככתוב בתנא דבי אליהו הנביא זכור לטוב)
"מה אני מבקש מכם? איני מבקש אלא שתהיו אוהבים זה לזה"
הרבה מזל טוב ובקרוב אצלך.