חתונה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 06/01/05 09:30 כה בטבת התשסה

שאלה

למה כאשר אני ובת זוגתי רוצים להתחתן עלינו לעבור מסכת ארוכה ומיגעת של רישומים בדיקות הדרכות מקווה וכו'. בעוד שמספיק שאני אומר לזוגתי במעמד שני עדים "הרי את מקושדת לי" ובכך אנו נחשבים לנשואים. האם מספיק לי מבחינת הכרת הדת בי כנשוי להשתמש באופציה הקצרה או שהיא רק נועדה על מנת "לתפוס אותי" ולחייב אותי כעת לעבור את כל המסכת הרגילה וזאת כדי "להכשיר" את נישואינו ולשמן את גלגלי הדת בישראל ?

תשובה

שלום וברכה

מערכת הנשואין היא מערכת מורכבת מבחינה לאומית ויתכן ויש בה ביוקרטיה מיותרת. אולם ברור שהאלטרנטיבה שאתה מציע לא אפשרית משום שישנן השלכות הלכתיות חשובות לעובדה שאתם נשואים ולכן יש צורך ברישום והדרכה קפדניים על מנת שנוכל לשמור על זהותנו כממלכת כהנים וגוי קדוש. לכן, אין אנו מעונינים לשמן את גלגלי הדת אלא לבצר את חומת הקדושה הלאומית. אם יש לך הערה ספיציפית ובונה גש אל הרבנות ועדכן אותם

בברכה
מאיר נהוראי