חתונה עם רב אך ללא רבנות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 12/07/06 21:14 טז בתמוז התשסו

שאלה

אני ובן זוגי מתכננים להתחתן בקיץ הקרוב ומצאנו רב אורטודוקסי שממש הצליח לקרב ביננו לטקס יהודי ושילב אלמנטים שהיו חשובים לנו באופן אישי ותואמים את ההלכה

אך יש לנו קושי לעבור את מסכת הבירוקרטיה ברבנות. שאלתנו היא האם חתונה עם רב אורטודוכסי בטקס כשר כדת משה וישראל קבילה במדינת ישראל ואיך מתבצע רישום במשרד הדתות / משרד הפנים

תשובה

שלום וברכה
קודם כל אני שמח לשמוע על הרב שהצליח לקרב אתכם אל הטקס, אכן בימינו חשוב להכיר את הטקס ולהבחין שדווקא הטקס העתיק שליווה את עם ישראל בכל ההסטוריה היהודית יכול להוות רקע מתאים לבנינה של זוגיות בישראל גם לזוג שאינו שומר מצוות.
כל רב בישראל המוסמך לרבנות ומאושר לסדר חופה וקידושין מחוייב לעשות זאת על פי ההלכה ועל פי חוקי מדינת ישראל, שתי המערכות האלו אוסרות לבצע את הטקס ללא רישום מוקדם כהלכה וכחוק, הרישום נועד למנוע מכשולים כגון ביגמיה, נישואי תערובת או תרמית כלשהי ואע"פ שאולי אליכם אישית אין הדברים נוגעים, הרי דין אחד לכולם ועלינו לגלות אחריות ולשמור על חומותיו של העם ומסגרות החוק ובימינו ידוע שאפילו לדמוקרטיה כבר יש כלבי שמירה...
הרישום ברבנות אינו כרוך ברוב המקרים בעינוי דין ובמסלול מכשולים ביוקרטי שאינו עביר, בסה"כ יושבים שם אנשים נחמדים ופקידים אחראים העושים את מלאכתם נאמנה (אגב לא תמיד מקבלים את שכרם בזמן עליה) וכמו שמי שרוצה להבדיל להוציא דרכון או לרכוש דירה עליו לעבור דרך המשרד המתאים כך גם הדבר במקרה הזה.
הזוגות הרבים שיצא לי ללוות אותם אל הטקס עשו את התהליך הזה באופן מהיר ויעיל ולעיתים אף הופתעו לטובה מהפרוצדורה הנוחה והיעילה לעומת ציפיותיהם המוקדמות.
כאשר זוג נתקל באיזו שהיא בעיה במהלך הרישום וזקוק לסיוע ניתן לפנות לרב מתאים או למשרדי צהר או לכל גורם אחר ו"איש לאחיו יעזורו..."
בברכת הצלחה