חתונה מוקדמת?!?!

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/12/05 18:25 יד בכסלו התשסו

שאלה

שלום..אני בן 15 וחצי לומד בכיתה י' באחת הישיבות התיכוניות בארץ.

יש לי חברה כבר קרוב לשנה, אנחנו מדברים על הכל ואנחנו ממש פתוחים אחד עם השני.

הקשר ביננו הוא קשר יציב מאד ורציני מאד ואנחנו חושבים ברצינות רבה על חתונה מוקדמת!

דרך אגב.. אנחנו נמנעים מלגעת אחד מהשני.

אני יודע שזה נשמע דיי מוזר אבל רוצים להיות ביחד ולהקים משפחה ביחד!

השאלה שלי היא איך אני יודע שאני בשל לחתונה?

ורציתי לדעת אם אנחנו יכולים לגעת אחד בשני כדי לחזק את הקשר שלנו!

תודה מראש!!

תשובה

שלום רב!
שאלתך על נישואים מוקדמים מעידה על חשיבה על הקשר כקשר לחיים ולא רק כקשר זמני ועראי וזה מראה על הסתכלות בוגרת על הקשר.
בנישואים מוקדמים צריך לבחון כמה צדדים:
אם מדובר באדם בשל וראוי שהגיע לכלל בגרות ויכול ליטול על עצמו את חובת הנישואין – אז מומלץ ורצוי שישא לאשה את בחירת ליבו ובזה הוא יהפוך לאדם השלם, ונישואיו יהוו ויתנו אושר לו לאשתו ולמשפחתו בעתיד.
אם מדובר באדם שאינו בשל אזי אם הוא יתחתן למרות זאת מסיבות שונות, הרי שהוא יסב נזק וצער לו ולאשתו ולמשפחתו בעתיד, שכן הוא לא היה מוכן עדיין ללקיחת העול ולדברים הכרוכים בכך, וממילא הוא יחוש תסכול.
אם אתה בכתה י' הרי שגיל זה על פי רוב אדם איננו בשל לנישואים, ועדיין אתה נמצא בגיל הנעורים ויש לך עדיין מקום להתפתח ולגבש את האישיות שלך, עד שתגיע להיות אדם שלם ובשל לנישואין.
מגע בין בנים לבנות הוא איסור חמור
ניתן להסביר איסור זה שאולי נובע מכך שהיהדות רוצה מאיתנו שהקשר יהיה גופני אך ורק לאחר שהתחייבנו לקשר לתמיד, לכל החיים, כי אחרת יש סיכוי שיום אחד נמצא את עצמנו שהבסיס הרגשי והנפשי של הקשר נעלם והקשר כולו מבוסס על קשר גופני וממילא זו אהבה התלויה בדבר, שאינה מתקיימת.
לכן על פי כל שכתבנו למעלה – מכיוון שאסור לגעת – אם אדם רואה את עצמו שהוא איננו מסוגל להמשיך בקשר ללא מגע כדאי שינסה לדחות את הקשר עד לשלב שבו הקשר כולל גם קשר לחיים דהיינו גיל של נישואים, ואז אם הוא עדיין מרגיש מחובר – עדיף נישואים מוקדמים כאשר הוא צריך להכין את עצמו לקבלת המחויבות שקיימת בנישואים.
מכיוון שרואים משאלתך שיש לך רצון להתקדמות והשתפרות, ורואים משאלתך שאתה מחפש חיים בוגרים של קשר בוגר ושלם, אני בטוח שתוכל להמתין על מנת שהחזרה לקשר בעתיד תהיה מלאה נפשית ובוגרת. מקווה להצלחתך בעתיד!!
מקורות:הרחקה בין בנים לבנות שולחן ערוך אבן העזר סימן כא'
נשמח לתגובה karnei_shomron@intermail.co.il