חתונה בל''ג בעומר

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/08 19:22 כז בטבת התשסח

שאלה

אני ובן זוגי מעוניינים להתחתן ב23 למאי או ב-22 למאי ערב ל"ג בעומר.

לפי הרשום באתרכם בתאריך זה מותר להתחתן רק בעדות אשכנז. הוריו של בן זוגי עלו מרומניה. ואני חצי עירקית וחצי צכית. האם אתם חושבים שמותר לנו להתחתן בתאריך זה? מה קובע האם בן זוגי הוא ספרדי או אשכנזי? מה קובע האם אני אשכנזיה או ספרדיה?

האם אתם ממליצים או לא ממליצים לאור הבעיתיות להתחתן בתאריך הנ"ל? האם לדעתכם זה עשוי להביא לנו תדר שלילי לחתונה?

תשובה

ב"ה

שלום,

אם הורי בעלך אשכנזים אין כל מניעה לחתונה בתאריך זה.

בהצלחה,

שי