חתונה ביום יורצייט

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 17/01/06 23:23 יז בטבת התשסו

שאלה

האם מותר לי ולאחי ולאחותי ללכת לחתונה של קרוב משפחה שנקבעה בערב היארצייט כלומר באותו יום. ואם כן באיזו אופן מותר?

תשובה

ראשית אשתתף בצערכם ויהי רצון שלא תדעו עוד צער בעתיד.

יש לחלק את התשובה לשני חלקים:
א- מצד דיני אבלות- אם זהו היארצייט הראשון אזי עדיין נוהגים כל דיני האבלות של י''ב חודש.
ב- מצד דיני יום השנה- נהגו לצום ביום השנה לפטירת ההורים.

לכן אם זו לא השנה הראשונה מותר להשתתף בשמחה אך מ''מ יש לצום ולא להשתתף בפועל בסעודה.

מקורות- "פני ברוך" עמוד תכ''ז- תכ''ח.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il