חתונה ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/11/05 19:25 יא בחשון התשסו

שאלה

שלום, שמי גל, אני וזוגתי היקרה מתחילים בתכנוני חתונה, אנו רוצים להתחתן ביום העצמאות היוצא בתאריך 03/05/2006

למרות שתאריך זה יוצא בספירת העומר, בדיקה ראשונית העלתה כי בתאריך זה ניתן להתחתן ע"פ חוקי היהדות.

האם נכון הדבר?

רק לציין אנחנו חילונים ואשכנזים.

תודה

תשובה

לגל וזוגתו היקרה
שלום רב
בימי ספירת העומר נוהגים כמה מנהגי אבלות בגלל הצרות שארעו לעמנו ולכן לא מתחתנים בהם. יום העצמאות הוא יום חג לנו ולכן אנו מפסיקים בו את מנהגי האבלות שנוהגים בשאר ימי ספירת העומר. ולכן יש המתירים להתחתן ביום זה.
(אמנם יום העצמאות מתחיל מהערב הקודם (כלומר 02/05 בלילה) ומסתיים בערב בשקיעה. אח"כ חוזרים מנהגי האבלות ואסור להתחתן. כלומר חתונה צריכה להיות לפני שקיעה)

בפועל רבנויות רבות אינם מאשרים נישואין ביום זה ולכן צריך לברר ברבנות שבה אתם אמורים להרשם עוד לפני שנרשמים.
כמו כן יש מקום לחשוב אם רצוי לערבב בין השמחה הפרטית לשמחה הלאומית, (מה גם שאולי חלק מהמוזמנים והרב יתקשו להגיע).

בברכת מזל טוב
אפי קיציס