חשש ריבית ?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 09/06/02 02:30 כט בסיון התשסב

שאלה

לפני זמן מה הלויתי כספים לידידה שנקלעה לקשיים, וברור לי שהכסף כבר לא יוחזר על ידה.

לאחר מכן גייסתי עבורה הלוואה שאני ערבתי לתשלומה, ובכל חודש שהיא אינה משלמת - אני מעבירה במקומה את ההחזר.

מבחינתה, כל הסכומים שש/ילמתי לה ועבורה, הם כהלוואה שאולי פעם תצליח לפרוע.

אותה ידידה זכתה בהגרלה בשובר לנופש חינם, והציעה לי לנצל אותו במקומה, כיוון שאין לה אפשרות לצאת לחופשה ולאבד ימי עבודה ושכר.

האם מותר לי לקבל מתנה כזו (ערכה - מאות שקלים)

או שיש בכך ריבית ?

ואם אחליט שהמתנה זו תהיה כתשלום עבור חלק מהסכומים ששילמתי - האם זה יפתור את הבעייה ?

תודה מראש !

ציפי.

תשובה

ציפי שלום,

אסור לך לקבל את החופשה כמתנה משום איסור ריבית. אם תרד מהחוב עלות החופשה מותר לך לקבל את החופשה.

בברכה

צבי קוסטינר