חשיבות נטילת ידים של בוקר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 23/04/08 09:55 יח בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום.

מועדים לשמחה,

א. האם חובה ליטול ידים בבוקר מכלי או שניתן לרחוץ במים ובסבון.

ב. במידה ואני גרה בבית עם אנשים שחלקם לא נוטלים ידים בבוקר האם ניתן להשתמש באותו סקוצ' לכלים, לנגב במגבת שלהם למרות שהם אינם נוטלים ידים.

מעריכה את התייחסותך ליאה-ליאת

תשובה

מועדים לשמחה!
א. חובת נטילת ידים בבוקר היא דווקא בכלי ודווקא לסירוגין, עם שאר פרטי ההלכה הנמצאים בספרי ההלכה. רחיצה במים וסבון אינה עונה לדרישת ההלכה.
ב. אדם שגר יחד עם אנשים שאינם מקפידים על נטילת ידים, בדיעבד יכול אפילו לאכול מאכלים שנגעו בהם.
אם יש לך רצון ואפשרות להקפיד שלא להשתמש באותם כלים, מגבות וכו' - תבוא עליך ברכה, אבל אינך חייבת להתאמץ בצורה שמקשה על חייך.
אם יש אפשרות להסביר לאותם אנשים שיקלו עלייך מאוד אם יטלו ידיים בבוקר, ולו מצד התנהגות בין אדם לחברו, זה פתרון עוד יותר טוב.