חשיבות ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/02 08:27 כב בטבת התשסב

שאלה

על השאלה:" מה אנחנו עושים פה בארץ ישראל?" יש תשובות רבות, והמרכזית שבינהם היא: שלא"י ישראל יש ערך מיוחד, זו לא רק "עיר מקלט", אם כן, מהו ערכה המיוחד של א"י שלמענו אנו שופכים דם רב כל כך?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

קריאה פשוטה בתורה מלמדת עד כמה התורה מדגישה את חשיבותה ואת ערכה החל מאברהם אבינו דרך כל האבות עד משה רבינו שהתפלל עליה 515 תפילות וממנו והלאה בני ישראל במשך כל התנ"ך.
בקיצור כל התנ"ך מלא מערכה של ארץ ישראל.
בחז"ל כמו כן אתה יכול למצוא מאמרים בלי סוף על ערכה מזויות שונות

אם נתמקד בבסיס הענין - ארץ ישראל היא המקום שממנו נברא עולם. דרכו ה' משגיח ומנהל את העולם. זה המקום שבו עם ישראל יכול לבוא לידי ביטוי כ"גוי גדול".

זה מקום השראת השכינה.
זה המקום שבו שורה נבואה.
זה המקום של מלכות ישראל וגם מלכות ה'.
זה המקום של רוב המצוות.

יש כאלה שסוברים שכל המצות מקומם כאן ומה שאנו מקיימים אותם בחו"ל זה רק לזכרון.

לכן כל מאבק שונאי ישראל עליה, ולכן חלשי הרוח שבעם ישראל כמו המרגלים - נכשלים בענינה.
לכן העונש על המרגלים היה יותר חמור פי כמה מחטא העגל.

במילים קצרות אתה למד שככל שנכתוב ונכתוב לא נסיים לכתות את ערכה של ארץ ישראל. ולכן בגלות כשחטאנו - נזרקנו ממנה. והדרך הראשונה לגאולת ישראל וגאולת העולם היא דרכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן