חרטה על עזרה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 11/09/02 11:34 ה בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

יש לי ולבעלי זוג קרובי משפחה, שיש בינהם קשיים וסיכסוכים.

לפני כשנה המצב החמיר ביותר. ובן הזוג סיפר לאישתו כי הוא בוגד בה תקופה ארוכה עם חברתה (שערכה וידוי יום לאחר מכן).

קרובת המשפחה שיתפה אותי ואת בעלי, ואני הצעתי לה להפסיק לחיות בצורה כזו וללכת לרב שינחה אותה ויתווה את דרכה. עד כאן הכל בסדר מבחינתי. אולם ככל שנכנסתי לעומק הבעיה (הלכתי איתה לרב, ואחר כך לרבנית ואחר כך לטוענת רבנית) וכל פעם היא גילתה עוד צרה, ואפילו סיפרה שיש בינהם אלימות. נכנסתי לעניין ריגשית, הבעתי את עמדתי, שאין סיכוי שבעלה יישתפר, וחבל לה על החיים שלה.

לאחר שההורים שלו נכנסו לתמונה, הם שידלו אותה בכל מאודם לנסות ולשקם את החיים, ואף תמכו בהם כלכלית. אני יצאתי הרעה...

בדיעבד. דווקא מפני שלקחתי אותה לרב והיא אזרה אומץ ואמרה: "לא רוצה לחיות כך יותר" ההורים לקחו אחריות ועשו ככל שביכולתם (לפני כן הם היו עם בנם בסכסוך וכמעט שלא דיברו)ועכשיו הם חיים ביחד, עם הרבה קשיים, אבל ביחד...

עוד מעט היא צריכה ללדת (כנראה שהם חשבו שזה פתרון)

ואני כל כך מצטערת, שנכנסתי לסיפור הזה. ושניהם כועסים עלי. והיא לא מדברת איתי.

ואני לא יודעת מה לעשות. טעיתי! נכנסתי לנעליים ענקיות. איך אשוב בתשובה? איך אתקן את מעשי? איך אצליח לשקם את הקשרים ביננו?

עצובה ומיואשת

יעל

תשובה

שלום וגמר חתימה טובה.

אסור להצטער על מעשים טובים שעשינו.
בזכותך החברה שלך חיה היום עם בעלה חיים יותר טובים. גם אם הפסדת חברה בגלל זה, וגם אם היא כועסת עלייך, אין ספק שעזרת לה.

בעל שבוגד באשתו, ואף מתייחס אליה באלימות, ראוי לתגובה חריפה. פעמים רבות אלימות מחריפה כשלא עוצרים אותה. כך שייתכן שגם הצלת את חייה של חברתך.

קורה לפעמים שעזרה לחבר מסתיימת בכך שהחבר שרצינו לעזור לו כועס עלינו. זו אינה סיבה לא לעזור או להתחרט. את עשית את מה שהאמנת שהוא הטוב ביותר, וכך היה עלייך לעשות.

תזכי למצוות

ישראל