חלומות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 23/01/06 09:31 כג בטבת התשסו

שאלה

שלום

מכיוון שאינני יודעת למי להפנות את השאלה אני מקווה שתעזרו לי

אני חולמת הרבה על קרובים מתים מדרגה ראשונה

אמא ז"ל - למשל שסידרה לי את המיטה לישון על ידה ובאותו לילה על בעלי ז"ל שקנה לי בית ואפילו זכרתי איפה ומאד כעסתי עליו שלא התיעץ איתי .

אני מאד מפוחדת , יש לי עדיין ילדים קטנים

נא לא לפרסם עם כל הפרטים

תודה .

תשובה

שלום,

חלומות על קרובי משפחה שנפטרו הינם דבר נפוץ וידוע, ואין סיבה להיבהל מפניהם. הגיוני שאדם שאיבד אנשים היקרים לו, ימשיך לחשוב ולהרהר בהם, וכתוצאה מכך גם יחלום עליהם בשנתו. וגם אם מדובר בהתגלות אמיתית של נשמות אותם נפטרים, הרי שאין זה דבר מאיים, אלא אדרבה- מפגש המראה על המשך הקשר עם אותם קרובים, ועל כך שהם ממשיכים להתקיים ולחשוב עלינו גם בעולם הנשמות. אני מכיר לא מעט אנשים, כולל קרובי משפחה שלי, שחלמו על מפגשים ואף על שיחות עם קרובים וידידים שעברו מן העולם. ולכן היי רגועה, ואין לך ממה לחשוש.

אם הנפטר מבקש בחלום בקשה מיוחדת, או נותן הוראות לעשות מעשה מסויים- יש להתייעץ עם רב האם יש צורך להתייחס לאותה בקשה, והאם יש בה ממש.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il