חלום

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 17/11/16 13:31 טז בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון

יש לי שאלה , השאלה היא : אני חלמתי חלום שבת הדודה שלי ואחי הבנוני נמצאים בבית שבו אני גר ואמא שלי הכינה מאפה מרוקאי מתוק ואני הכלתי ממנו ואז בת הדודה שלי ואחי מסתכלים אלי . מה זה אומר החלום הזה לפי הלכה . נ.ב חלמתי את החלום הזה בסביבות 4:00 לפנות בוקר . יודעה לך עם תחזור אלי

תשובה

שלום וברכה,

במסכת ברכות פרק תשיעי ישנן שתי גישות בנוגע לחלומות.
האחת- "חלומות שווא ידברו", ואין להתרגש מהחלום, כיוון שהאדם חולם בד"כ מה שהוא הרהר במהלך היום.
השנייה- "החלום הולך אחר הפתרון", וכפי שאדם יפרש את החלום כך יהיה.

בפועל, הנושא לא נפסק ברמב"ם ובשולחן ערוך. ואין הדרכה מסודרת לפי תורת הנגלה על החלומות. אלו המתעסקים בתורת הסוד, ינסו להסביר, אך כאמור אין וודאות להבין את משמעות החלום.

בהלכה מוזכר שמי שחלם חלום שמבעית אותו- יש לו להתענות ולהתפלל בברכת כוהנים נוסח מסוים.

ברכה והצלחה