חיי לאן?

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 06/11/06 13:14 טו בחשון התשסז

שאלה

מעולם לא כתבתי על זה

סיפרתי את זה

או דיברתי על זה עם מישהו

כי בחברה הזאת..לא ידעו לקבל את זה.

איך אני יכול לקום כל בוקר ולהתפלל כשאני יודע שמעולם אני לא אתחתן?

איך אני יכול לשמור שבת כשאני יודע שמעולם לא יהיו לי ילדים?

איך אני יכול להמשיך להיות דתי כשאני יודע שאני הומו.

כן,אני הומו.. ואני כותב את זה בפעם הראשונה.. כי קשה לי עם זה! אני דתי [אם אפשר לקרוא לי ככה.. אני חובש כיפה ושומר שבת..] סביר להניח שאילולא הייתי לומד בבית ספר דתי..גם זה לא היה.

אני תלמיד כיתה י"ב.. וזה אומר שאני כבר בשלב שאני צריך להחליט לאן חיי מתקדמים. באיזו מסגרת. באיזו צורה. איך. עם מי. כמה. ולמה.

כתוב בתורה שאסור לעשות משהו שהוא חיי.

אתה יכול להגיד שזה הכל בראש שלי.

אתה יכול להגיד שזו מחלה.

אבל אני הוא זה שחי את זה! יום יום! שעה שעה! דקה דקה! בכל פעם שאני רואה מישהו שנראה טוב בעיר,ברחוב,בבית ספר. וזה קשה. מאוד קשה.

אף אחד לא יוכל לקבל אותי ככה בחברה דתית. הריי ברור שינסו להגיד לי שזה לא נכון להיות ככה.. אבל קל למי שלא בפנים לדבר. אני פשוט מרגיש מה שאתה מרגיש כשאתה רואה אישה יפה. ותנסה עכשיו להאמין שאתה לא באמת מרגיש מה שאתה מרגיש.

אני לא יודע מה לעשות עם עצמי.. האמונה שלי ברצפה.. אני מאמין שיש אלוהים.אבל מה שלא ברור לי זה איך הוא מכניס אותי למצב כזה בכלל??? איך אני,ילד בכיתה י"ב, אמור להתמודד עם זה?? וזה מכניס אותי לספקות..ולבעיות..

אז רציתי לשאול אותך,

מה אני יכול לעשות?מה כדאי לי?

כי אני כבר לא יודע..

תשובה

אפשר למצוא כמה נקודות אור בדבריך. האמונה בה', הגדרת עצמך כדתי גם אם אתה מרגיש שזה רק כלפי חוץ, והעובדה שאתה מגדיר את המצב בו אתה נתון כקשה ואפילו קשה מאד אבל אינך רואה אותו כבלתי אפשרי.
מדוע ה' מעמיד אותנו בנסיונות ומדוע אצל חלק מן האנשים נראה שהניסיון שעומדים בפניו קל יותר או אפילו נראה כאילו אינם עומדים כלל בפני ניסיון, אין בידינו לדעת. אבל מקובל בידינו שהתורה ניתנה לבני אדם וכל מה שנדרש מאיתנו אנחנו מסוגלים לקיים גם אם זה קשה ואפילו קשה מאד.
עצם העובדה שאתה מוציא את הנושא יכולה להיות צעד ראשון בהתמודדות המעשית עם הבעיה. מכאן אתה יכול, גם אם הדבר דורש מאמץ גדול, להמשיך במלחמה הקשה לצאת מן הבעיה יותר ויותר. אפשר על ידי בקשת עזרה ממחנך או יועץ, או בכל דרך שאתה מרגיש. אל תתן לעצמך להיכשל. "לפתח חטאת רובץ, ואליך תשוקתו, ואתה תמשול בו".