חייב שתפללו בעבור אחי ובעבורי

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/12/05 04:58 יז בכסלו התשסו

שאלה

אחי עובר ניתוח בעוד שבוע וחצי בארה"ב ואני רוצה שתתפללו איתי בעבורו שהניתוח יצליח בעזרת השם!

דבר שני:

אני עוד מעט בן 18 ובקרוב אלמד בישיבת הסדר מסויימת בארץ, אני רוצה להתחיל קשר עם מישהי שאני אוהב כבר הרבה זמן לפני(קרוב לשנתיים) ואני רוצה שתתפללו בעבורי שהיא תסכים כי אני פשוט לא יודע מה אני יעשה אם זאת לא תיהיה היא.

פלוני.

בבקשה תחזירו תשובה מהר אני חייב לדעת אם תסכימו או לא בבקשה אל תשאירו אותי באויר.

תשובה

לשואל היקר שלום.
אני כולי תפילה שאחיך יעבור את הניתוח בשלום ויבריא ויתחזק בעזרת ה' יתברך. אם תרצה לשלוח לנו את שמו [פלוני בן פלונית] אשתדל בלי נדר לצרפו לתפילתי.

לגבי בקשתך שנתפלל בשבילך שתצליח ליצור קשר עם אותה בחורה, שהנך אוהב, הייתי רוצה להציג לפניך דבר מה:
חז''ל מספרים על אדם מסוים שהיה במצבך והתפלל "יהי רצון שאתחתן עם פלונית". אמר לו רבא [שם של תלמיד חכם], שאסור לבקש זאת, שכן אם היא ראויה לו- הוא יתחתן איתה בכל מקרה. ואם לא ראויה לו – ישנו חשש שיכפור ב-ה' על שהתפלל ולא נענה.
בהמשך הסיפור שמע רבא את אותו אדם מתפלל "או שאני אמות או שהיא תמות" ומסבירים, שהסיפור היה כך: הם התחתנו בזכות זה שהקב''ה שמע תפילתו, אך כיון שהם לא התאימו, ואותו אדם סבל כתוצאה מנישואין אלו התפלל שמישהו מהם ימות [ואותו רב ידע מראש בחכמתו שאותה אשה לא מתאימה לו].

על כן המלצתי לך כי תתפלל לקב''ה שתזכה להתחתן עם האשה הראויה לך ביותר, ולא דוקא על מישהי מסוימת.

מקורות- גמ' מועד קטן יח:, ריטב''א שם, עיין בשולחן ערוך אורח חיים סימן צ''ח בסופו.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.