חיוב עזרה לחולת אנורקסיה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 06/12/05 23:47 ה בכסלו התשסו

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,שלום וברכה!

אני מדריכה בתנועת נוער, לחניכות גדולות.

לאחרונה שמתי לב שחניכה נהיית יותר ויותר רזה ומתנהגת באופן מוזר ביותר. אני אישית מכירה מקרוב את מחלת האנורקסיה,ואני מניחה/מרגישה (קרוב לוודאי) שזה המקרה בנוגע לחניכה שלי. (בנוסף דיברתי עם החניכה סביב הנושא והיא רמזה לי שההנחה שלי אמיתית. חברה שלה אכן סיפרה לי שנאמר לה ממקור ראשוני שהיא מכריחה עצמה להקיא)

איני יודעת מה עלי לעשות! אמרתי לה שאם היא לא תפעל לסיום מחלתה, באיזהו שלב, אני אידע את הוריה שהיא לא אוכלת (היא טוענת שהם יודעים ומטפלים במקרה...) אני כל כך מודאגת! פניתי לקומונרית אבל היא דיי עמוסה כרגע. אני יודעת שיש פה עניין של פיקוח נפש! ואני לא יודעת עד כמה אני מחויבת לעזור לה (אשמח כמובן לתמוך בה כל הדרך!) מבלי לפגוע בחניכה או בהוריה. אשמח אם הרב יוכל ליעץ לי כיצד לנהוג!

תודה רבה, חודש טוב ושנשמע רק בשורות טובות!

מדריכה מאוד מודאגת!

תשובה

שלום וברכה

כל הכבוד ששמת לב ואיכפת לך.
פעלת נכון בכך שדיברת עם החניכה ואמרת לה שתדברי עם ההורים.
המקרה הוא אכן מקרה של פיקוח נפש, ואין להשתהות.
כדאי לגשת להוריה, ולודא שהם באמת יודעים וגם מטפלים בה.

אם הם אינם יודעים - חשוב שתיידעי אותם ותסבירי להם במה מדובר.
אם אתה רואה שהם אינם מטפלים בה או אינם מתכוונים לטפל בה, יתכן וכדאי לערב גורמים נוספים על מנת שהיא תגיע לטיפול.

בהצלחה