חז''ל

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 03/09/06 18:17 י באלול התשסו

שאלה

שלום, אני חילוני ואני תוהה מי אלה חז"ל ולמה הם כל כך חכמים הרי הם אנשים כמונו אז במה שונים הרבנים הגדולים של היום מהחכמים של אז? למה מה שהם אמרו זה כמו חוק שאי אפשר לערער עליו?

תודה

תשובה

שלום וברכה
חז"ל היו בעלי חכמה גדולה שאינה נמדדת רק במושגים שיכליים גרידה, דרגתם הרוחנית היתה שונה מזאת של ימינו, כי היה להם את "רוח הקודש", ולפני כן היתה בישראל גם "נבואה".
התורה מצווה עלינו "ועשית ככל אשר יורוך" לשמוע לדברי החכמים ולקיים את גזירותיהם, גם מבחינת הסמכות ההלכתית אין בתי דין יכול לבטל דברי בית דין אשר קודם לו אלא אם כן הוא גדול ממנו בחכמה ובמנין.
כאשר יהודי לומד תורה הוא לא צריך לשום הסבר חיצוני, די לו להתעמק בסוגיות התלמוד ולהבין איזה רחבות אופקים ואיזה עומק היה לחכמת חז"ל, אע"פ שלא היו בידיהם הרבה מהנתונים המדעים של ימינו.
בברכה