חוק הטוב להיטיב - האומנם?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 04/01/03 19:54 א בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!

ידוע לנו שהקב"ה הוא טוב ומושלם והוא ברא את העולם כדי להיטיב עמנו

אבל קצת קשה לי להבחין בזה, אני סובל סבל ארוך ומתמשך שעובר עלי כל יום ויום בגלל מות חבר שהיה ועדיין יקר לי, וגם אם אני אוציא את עצמי מכלל זה ואסתכל על אנשים רבים

שחיים כיום במדינתינו וסובלים כ"כ, עדיין קשה לי להאמין בזה.

האם זה באמת נכון שחוק הטוב הוא להיטיב?

אז למה יש רע בעולם?

*נכתב מתוך כאב עמוק, וכעס על הקב"ה יתברך (אני יודע שאין לי זכות להגיד את זה כי בסה"כ אני יצור קטן שהקב"ה ברא אבל זה מה שאני מרגיש)

כל טוב!

דודי

תשובה

צדיק וישר הוא

דודי היקר!
שאלה גדולה ונכבדת הקשית לשאול, נביאי ישראל עסקו בשאלות אלו.
ואף על פי כן שמתני קטנה מזרת אצבעות רגלם, לא אוכל להמלט מלהשיב לך לשאלתך.
אהבתו של הקדוש ברוך הוא לעם ישראל, אינה צריכה ראיה וגם לא הוכחה מי מכל האומות ראה קול א-לקים מדבר, וכל העם רואים את הקולות???
השמע עם ויחי? מי זכה לארבעים ושמונה נביאים שעמדו להם לישראל? למי היתה נבואה ולמי היתה שכינה?
איזו אומה שרדה מי אז, מימות עולם? היש אומה אחת בעולם כמו עם ישראל? אומה שארצה שמרה לה אמונים אלפיים שנה?
ארץ אשר לא נתנה לשום אומה ולשון להקים בה ממלכה או מדינה למרות שהא אמצעו של עולם.
ארץ ישראל היא במזגה הטובה והיפה שבכל ארצות העולם. נגב – גליל, ים, מדבר, שלג, חום, קור הכרל יש בארץ הזאת ארץ זבת חלב ודבש.
במשך אלפיים שנה היא לא נתנה פירותיה בעין יפה, ולא ירדו בה גשמים כסדרם – עד שבניה בוניה שבו וחזרו אליה.
לאיזו אומה בעולם יש ארץ כזאת?
איזה עם נקבץ ובא מכל קצוות תבל חזרה לביתו? מי נחל תורה ושכינה ונבואה ואור הקודש וחסידות וחכמי ישראל שבכל הדורות?
למי תורה שבכתב ולמי תורה שבעל פה?
הידעת כי ניסי הקב"ה עִם עַם ישראל בשנתיים האחרונות הם גדולים אולי מהניסים החד פעמיים שבתנ"ך??
רק בגלל ההתמדה שלהם כמה וכמה פצצות ירו עלינו, כמה התנכלו לנו ולא עלתה בידם.
אלא מה, שעצבות גדולה מעוברת בניסים.
בני!
אני מאמין לך שאתה עצוב, האמן לי שראיתי דמים הרבה, קברתי אנשים הרבה, וראיתי את מלאך המוות מתגרה בנו יום יום שעה שעה.
אני מבין ללבך מאוד.
אך אל תכעס, כלומר אתה בטוח לא כועס, אתה רק אומר, גם אל תגיד!
איוב לא חטא בשפתיו – ולא נתן תפלה גם בלבו!
הטוב מטיב וייטיב, ומדת הטוב להיטיב, והוא הטיב והוא מטיב והוא ייטיב לנו. אך הידוע נדע למה נפלו? למה נעקדו? למה נשרפו? – נשגב מבינתנו.
רק זאת ידענו, אבות אבותינו נעקדו עקדה בגולת ספרד וטולדו.
פוגרומים היו בכל קהילה ודור. עברנו מים זידונים עברנו את שואת מלחמת העולם הראשונה שפגעה באירופה בשישה מליון יהודים וגלשה לטריפולי ומצרים ובאה עד שערי ארץ ישראל ושם נעצרה.
ידענו מלחמות, התשות, פדאיונים, פלסטינאים, אינתיפאדה
אינתיפאדה – ואת עלית על כולנה.
אנחנו מאמינים בני מאמינים גדולה היא אמונתנו עד למעלה מהשחקים "ואמונתך בלילות" דווקא בלילות, מתוך החושך שם צומחת אמונתנו האדירה.