שאלה
שלום לרב .
בזמן האחרון יצא לי לחשוב , האם זה לא חוצפה שאנחנו משנים דברים בעולם ? לדוג' , אדם נולד עם שיניים עקומות כי כך ה' רצה , אז מי נותן לו זכות ללכת לאדם שיישר אותם ?! או למשל עכשיו לילה , בלילה חושך- למה ? כי ה' רוצה שיהיה חושך , אז מי נותן לנו זכות להדליק את האור ?!? תינוק נולד כשהוא לא יודע כלום , מי אנחנו שנלמד אותו ? ה' רצה שתינוקות יוולדו בורים, לא ? ועם לא למה נולדו כך ?
דבר נוסף שאני לא מבינה זה הנושא של "עקיפת ההלכה" בנושא של שמיטה , אני לא למדתי הרבה על הלכות שמיטה , אבל לפי מה שהבנתי , יש אנשים שמוכרים את הקרקע שלהם לגויים , אז הם בעצם מתחקמים ולא באמת נותנים לאדמה לנוח ! אז איפה עשיית המצווה פה ??
ודבר אחרון שלא קשור - השם החדש בבני עקיבא הוא דביר - ולפי הבנתי שם זה כבר קיים בתנועת עזרא , האם זה גזל? ועם כן מה ייעשה אדם בשבט דביר ? איך אליו לנהוג ??
תשובה
בסד
שלום רב.
כבר שאל את שאלתך ,לפני 2000 שנה מר טורנוסרופוס.
וכך כתוב המדרש,
"שאל טורנוסרופוס הרשע את רבי עקיבא,אם אלוק-יכם אוהב עניים מדוע אינו מפרנסם??
ואם הוא אוהב אנשים נימולים מדוע לא ברא אותם כך ?
([מדוע הוא מבקש מכם לעשות את העבודה שלו?])
ר"ע לא השיב לו במקום, אלא הזמנו "לאחר זמן,לסעודה בביתו ,לכולם הגיש לחם חם ולו הוגש רק שיבולים יבשות .
שאל טורנס' את ר"ע מדוע הוא לא קיבל לחמניה חמה כמו כולם?
[ענה לו ר"ע כי זה בדיוק מה שאתה מבקש ...!!]
אתה רצית שהאדם לא ישנה כלום בטבע!!
[נו אז תוכל שיבולים טיבעיות.!!]
השם נתן לנו אפשרות להשלים את העולם לבנות להוסיף אור וטוב על ידי מעשנו !!!
כדי להוסיף לנו עוד ועד זכויות ומצוות.
["רצה השם לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות."]
2. היתר המכירה מבוסס על כך כי היום מצוות שמיטה היא רק מדרבנן .
ואלמלא כן [את צודקת במאה אחוז.]
3.אין דיני גזל בשמות.
4. הוא שם רגיל.
בברכה