חוסר בפרפרים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/12/05 08:17 טו בכסלו התשסו

שאלה

שלום רב.

הכרתי משהו ונפגשנו שש פגישות כרגע ומבחינה שיכלית הבחור מאוד מתאים לי וגם מבחינה רוחנית אני מרגישה שאני יכולה לדבר איתו על הכל מאוד כיף לי איתו.

אבל ישנה בעיה שכל כך מפריעה לי זה החוסר בפרפרים.אני לא מרגישה שיש לי פרפרים או "התרגשויות "מהבחור ..וקורה לי לפעמים שבמקום להתמקד בדברים הטובים שלו אני מתמקדת בדברים הרעים שלו.אני יודעת שאין מושלם אבל לפעמים אני חושבת לעצמי שאולי אני יכולה למצוא משהו יותר טוב ואני שונאת את המחשבות הרעות האלו כי אם אמשיך כך לעולם לא אתמסד..(הדברים הרעים שיש בו כרגע שמצאתי זה בעיקר בחיצוניות)

אני לא יודעת מה לעשות ..יעצוו לי בבקשה

תשובה

ראשית, אני מבין מהשאלה שלך שזה פעם ראשונה שאת יוצאת עם מישהו יותר מפגישה אחת או שתיים (יכול להיות שאני טועה אבל זה לא רלוונטי להמשך הדברים), ואני מאחל לך שזו תהיה גם הפעם האחרונה!
כשבן ובת מתחילים לצאת לפעמים זה יכול להיות תהליך ארוך ומייגע, ולחילופין לפעמים זה יכול להיות תהליך קצר וכיף. בדר"כ כשמדובר על האופציה השנייה (קצר וכייף), מה שקורה זה שבפגישה הראשונה או השנייה כבר מרגישים את הפרפרים, את ההתרגשות, נוצר קליק בין בני הזוג. במקרה כזה באמת מרגישים את האושר והשמחה ואין את כל המחשבות הרעות, והרבה פעמים תוך זמן קצר הזוג מחליט להתארס (יש לציין שמצב כזה הוא לא כ"כ נפוץ).
אצל רוב האנשים התהליך שקורה הוא התהליך הארוך והמייגע (כמו למשל במקרה שלך) – מה שקורה זה ששני אנשים נפגשים כמה וכמה פעמים, מבחינה שכלית ורוחנית הם באמת מתאימים (כנראה שבגלל זה הם המשיכו להיפגש מעבר לפעם הראשונה), אבל מה לעשות ואין עדיין רגשות. מצב זה הוא טבעי לחלוטין, הרי מבחינה הגיונית קשה מאד לפתח רגשות כלפי מישהו שבקושי מכירים. במצב כזה, אם הזוג באמת רואה שאין שום בעיה עקרונית עם הקשר, מומלץ ואף רצוי להמשיך בקשר ועם הזמן הרגשות כבר יגיעו מעצמן.
לגבי המקרה הספציפי שלך, אני ממליץ לך להמשיך בקשר ובעז"ה עוד כמה זמן יתחילו הרגשות ואז כל המחשבות הרעות שלך יעברו ותתמקדי בדברים הטובים שבו. בנוסף, כנראה שהפגם החיצוני שמצאת באותו בחור הוא פגם לא כ"כ רציני-כי הרי אם זה באמת היה מפריע לך, לא היית ממשיכה להיפגש איתו לאחר הפעם הראשונה. כמו שכבר אמרתי, עם הזמן יגיעו גם הרגשות (ואיתן הפרפרים וההתרגשות), וכשהם יגיעו המראה החיצוני כבר לא יפריע לך ואת תחשבי שהוא הבן אדם הכי יפה בעולם!
אני ממליץ שבאמת תמשיכו בקשר ולאט לאט כל המחשבות הרעות יעברו.
דני
צוות ישיבת אלון שבות
נ.ב.
אם את רואה שאחרי כמה זמן (אל תקבעי לוח זמנים, הכל לפי הרגשה שלך) עדיין שום דבר לא השתנה אז כנראה שאתם באמת לא כ"כ מתאימים כמו שחשבת, וזה באמת לא נורא...