חובת הבנות לתפילה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 17/10/02 21:11 יא בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

ברצוני לשאול 2 שאלות.

1. כמה תפילות ביום בנות חייבות להתפלל אני יודעת שבעיקרון עדיף שאת כולן אבל ברצוני לדעת את המינימום שעדיין מותר.

2. האם גם כשלא מתפללים שחרית חייבים/ אפשר בכלל להגיד את ברכות השחר?

בתודה מראש-אני.

תשובה

שלום לגברת אני .

הארה ברשותך האדיבה , אם קוראים לך אני ( כנפוץ בין יוצאי צרפת , ניחא )

אם את קוראת לעצמך אני בשביל סיסמא של חיבה , השתדלי להמנע מזה כי רק פוליטיקאים בהבחרם מלמדים את לשונם לומר אני .

צאי מזה אם זה לא שמך .

לענין התפילות , את חייבת מן הדין , תפילה אחת ביום .
את ברכות השחר תמיד תגידי בבוקר אחר נטילת ידייך בין אם לפני ובין אם אחרי .

לפני שנים רבות שלחתי לרב הגאון צביהודא קוק זצ'ל שאלה של בת המתפללת שחרית ומנחה ושאלה מה לגבי ערבית

והוא שלח לי אגרת ובה כתב להודיע לנערה הקובעת עתים לתפילה , כי הנה מה טוב שתתפלל גם לפני המעריב ערבים הוא אוהב עמו ישראל באהבה .

על כן , אם תוכלי להוסיף מה טוב , אך חשוב והכרחי שלפני כל קבלה תגידי בלי נדר אעשה כך .

בברכה רבה