חבר רציני

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/12/02 21:32 יח בטבת התשסג

שאלה

שלום רב!

אני בקשר רציני עם בחור במשך שנה ואני מאוד מקווה שהקשר יביא למטרות חתונה.

אולם קיימת בעיה- הוא לא מסתדר עם הורי בגלל דעות פוליטויות מנוגדות בצורה קיצונית.וגרוע מכך, הוא שונא אותם והוא אומר לי את זה. וגם הם לא אוהבים אותו במיוחד. הם טוענים שאנחנו לא מתאימים ושהקשר שלנו לא מביא אותי לכלום.

מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו אבל מצד שני יש ביננו הרבה בעיות בגלל נושא זה ואני לא ממש יודעת מה לעשות, הייתי רוצה שהרב ייעץ לי מה עלי לעשות בקשר זה.

תשובה

שלום לשואלת

כדי להשיא לך עצה נבונה בשאלה חשובה וקיומית זו עלי לדעת פרטים רבים כמו גילך ועוד .

אך בכל זאת הנני מבקש לתת לך עצה מהחיים ונסיונם .
הורים - זה לכל החיים , גם בעל בעזרת השם .
אין לך דבר טוב יותר מקשרים טובים בין זוג להורים משני הצדדים .

הנני מכיר אנשים רבים שמנוגדים פוליטית להורי נשותיהם , ולהוריהם , והם חברים טובים .

השנאה - איננה מתחילה בפוליטיקה , בויכוח , זה משהו פנימי .
והראיה שאת מציינת במפורש שהנ'ל אומר לך שהוא :

" שונא את הורייך ".

את ש ו מ ע ת מה שהוא אומר לך ?

עם איש כזה את רוצה להתחתן ?

אינני נכנס לשאלה מי צודק ומי לא ולרוב יש אשמה בשני צדדים ,
אבל למה לך להתחיל עקום ??

אני מאמין שאהבתך כל כך גדולה שהיא מסנוורת אותך מדברים פשוטים וגלויים , אם שני הצדדים לא מרוצים , עצה שלי - חפשי אהבה חדשה .

אל תכנסי למעגל של שנאה מראש , אם זה קורה אחר כך , מה לעשות ?
אבל מראש ככה להתחיל ? לא כדאי , ממש לא .

ולבסוף הנני מסייג את כל דברי כיון שפרטי הענין לא ידועים לי , פתחתי לך כוון מחשבה חדש , חשבי על כך
ואל תגידי , ' בזבזתי ' שנה , כי אחר כך תבזבזי שנים רבות וחבל .

סליחה שהנני חד בענין זה , פשוט הרבה סכסוכים ואולי גירושין חלילה טמונים בקשר כזה רעוע
לכן , אף שהפרידה תהיה קשה , עדיף לומר לך מה שאת צריכה לדעת , ואולי את חושבת בדיוק כמוני , רק שאין לך אומץ להגיד זאת לעצמך .
ואם כך , הנה אני אמרתי לך , אז תקשיבי .

וה' יזכה אותך ואותו , להקים בית עם מדות טובות , אגב , אל תחנכי אותו , אבל כדאי שידע , אם ראה תשובתי זו , שככה לא מדברים עם בחורה וככה לא בונים בית .

לו הוא היה שואל אותי אם להמשיך בקשר או לא , הייתי עונה את אותה תשובה , אך מוסיף ומבקש ממנו שילמד קצת מדות ודרך ארץ לפני חתונה כדי שלא יהיו לו עוגמות נפש נוספות .

תצליחו ותרויחו בכל מעשי ידיכם אמן .