חברות לפני הזמן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 11:30 ד בניסן התשסו

שאלה

קראתי כמה תשובות שכתבתם לאנשים שונים בקשר לפגישות בין בנים לבנות. לפי מה שהבנתי דעת רוב הרבנים היא שאסור להפגיש בין שני המינים עד לגיל בו ניתן להיתחתן ולהקים משפחה יהודית טהורה.אנשים שאכן אינם נפגשים בין המינים אינם מכירים את הצד השני ולכן שאלתי היא כיצד ניתן להיתחתן עם אדם שאתה אינך מכיר ומבין? יש הבדל גדול בין בנים לבנות וזמן קצר (אפילו שנה זה זמן קצר...) של הכירות לפני החתונה אינה מספיקה בשביל להבין ולהפנים שוני זה. וחוץ מיזה מה הבעיה להפגיש בין המינים למה להיות סגורים בתוך הבועה של עצמך אפשר להיות פתוח לאנשים אחרים ובכל זאת לשמור נגיעה ומצוות!! תודה רבה אני לא שואלת מתוך זילזול או כעס אלא מתוך אי הבנה. יום טוב ומוצלח.

תשובה

שלום לך
יש להפריד בין שאלות שונות: אני מאמין בכך שבמסגרת כללית של תנועת נוער אכן יש מקום לפעילות מעורבת ולמגע בין המינים. כל מה שנאמר בתשובות זה שמפגש אינטימי בינך לבין בחור לא צריך להתחיל לפני שהנישואים רלוונטיים. אין צורך במפגש אחד עח אחד כדי ללמוד את הצד השני וצריך להזהר שיצר הרע לא יעבוד שעות נוספות כדי לפרוץ גדרות...
בהצלחה, אריאל