חברה?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 10/12/05 18:28 ט בכסלו התשסו

שאלה

שלום,

יש לי בעיה שאני לא ממש מצליחה לפתור..

יש לי ילדה בכיתה שרוב הכיתה לא כ"כ אוהבת אותה בגלל כל מיני סיבות סביבתיות...

הילדה הזאת לא בדיוק יודעת שכל הכיתה לא כ"כ מסתדרת איתה..

אני באמת לא יודעת מה לעשות איתה כי אני באמת מנסה לדבר איתה ולהסתדר איתה אבל די קשה להסתדר איתה [ואני לא אפרט...]

נורא קשה לי עם זה, ואני באמת משתדלת לבקש מהקב"ה שייתן לחברות שלי ולי את הכוח להיות סבלניות איתה ולחבב אותה יותר אבל אנחנו פשוט לא מצליחות.. זה נורא קשה.. אני אשמח אם תוכל לעזור,

שבוע טוב.

תשובה

שלום,
קודם כל רציתי להגיד לחברות שלך, ולך במיוחד, יישר כוח גדול. דבר ראשון על זה שלמרות שקשה לכם, אתם מבינות שזה חשוב ולא יפה לנדות ולשנוא אותה. וגם על זה שאתם לא מחצינות את זה (אמרת שהיא לא ממש יודעת שהכיתה לא אוהבת אותה). ואני מעריך את זה שאת מודעת לבעייתיות , ומנסה למצוא פיתרון הולם. שמצד אחד לא יפגע בה, אך מאידך יגרום לכם להרגיש בנוח.
קצת קשה לי לעזור לך למצוא פיתרון לבעיה, כי את לא ממש היית מוכנה להסביר אותה. אם תשלחי לי הסבר מעט יותר מפורט, אני אשמח וגם ארצה לנסות לעזור. אבל אני אנסה רק לתת לך כמה כיוונים לחשוב עליהם.
1. חשוב מאוד לשים לב שאתם לא כולם שונאות אותה, רק בגלל שנוצר מין זרם כזה שכולם לא מסתדרים איתה. תנסי לבחון אותה באמת לפי מי שהיא, ולא לפי איך שכולם מסתכלים עליה ומודדים אותה. אולי בעצם היא לא כ"כ נוראית, ובעצם היא דוקא די נחמדה.
2. בכל דבר רע יש גם דברים טובים. וזאת חלק מעבודת השם, לדעת לברור בין הרע לטוב בכל דבר בעולם. לקדש=להבדיל. לקדש משהו, זה פשוט להבדיל בין הרע שבו לבין הטוב. תנסו למצוא בה גם את הצדדים הטובים, אפשר לראות בזה ממש עבודת השם!
3. צריך לזכור, שלא הכל בחיים בשליטה שלנו. ולפעמים דברים מתגלגלים לא בדיוק כמו שתיכננו. ואם יצא במקרה או שלא במקרה שיש איתך (והדבר נוגע גם לחברות שלך) בכיתה ילדה שאת לא מסתדרת איתה, את צריכה להתמודד עם זה, גם אם זה קשה. לפי השאלה את מבינה שזה חשוב, ותנסי לקחת את זה כאתגר, להתמודד עם מה שיש. אתן לא חייבות להיות חברות הכי טובות שלה, אבל להתייחס אליה יפה ובכבוד. קחי גם את הסעיף הקודם כאתגר.
כל זה טוב ויפה, אך לא ממש פותר את הבעיה. זאת דרך להתמודד עם הבעיה. אם תרצי לפרט יותר על הבעיה, אני אשמח לנסות לעזור לך לפתור אותה. אפילו יש לי כבר מספר רעיונות בנושא.
מקווה שעזרתי לך ולחברותייך. ושוב יישר כוח!

צוות משיבים ישיבת הר עציון