זקוק לעצה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 24/11/16 11:17 כג בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בשנים האחרונות אם קורה מוות של מישהו מתאונה או ממשהו אחר אני יודע לתת לי את החיזוקים הנדרשים ולתלות את זה באמונה.שהשם מפקח על הכל והכל לטובה והבשגחה ושיש גם עולם הבא וזה לטובה וככה אפשר להמשיך בשגרה הנורמאלית והרגילהץ

לפני 3 חודשים קרה מקרה מבהיל לבעלה של חברה של רעייתי.הוא התאבד.אני לא הכרתי אותו אישית אבל מאז אני מנסה להתמודד עם כל מיני מחשבות לחזק את עצמי ולא מצליח כל כך לפעמים.אני מנסה לומר שזה לא שפוי ולכן הוא יכתב לעולם הבא ויקום בתחייה.הבעיה העיקרית זו העצבות והאמונה שהכל לטובה.

זה משהו שזיעזע אצלי את כל אמות המידה

קשה להמשיך בשגרה רגילה ושמחה כי זה ההפך מהחיים

ומתורת החיים

זה יוצר בלבול וזה די מפחיד

איך להתגבר ולהתנתק מהחוויה הזאת ובכלל ממחשבות על מתאבדים

ואיך להרגיע עצמי

תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון זה טבעי ובסדר להכנס לעצבות בגלל שמועה רעה. אפילו מברכים "דיין האמת" ולפעמים אף בשם ומלכות.

אנו מתאבלים על לכתו של אדם עקב החלל שנוצר בנו באבדנו.

מכיוון שאנו מאמינים שהמוות אינו חדלון סופי ואנו גם מאמינים בחיי העולם הבא, הדבר שיכול לעזור בנושא הוא עשיית דברים לעילוי נשמת המת. ניתן ללמוד משניות לשם עילוי נשמתו, ניתן ללמוד נושאים אחרים לעילוי נשמתו, לתת צדקה וכד´.

כאשר עושים זאת אנו מרגישים (וזה באמת כך) שאנו עדיין עם הנפטר, שנתנו מעצמנו למענו ולטובתו.

בשורות טובות