זמזום ליד בחור

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/09/02 02:43 כג בתשרי התשסג

שאלה

שלום.

נכון שהשאלה נשמעת קצת מצחיקה,

אבל האם מותר לזמזם (מנגינה, בפה סגור) ליד בחור?

אני שואלת, כי שירה בודאי אסורה. עם זאת,

מוסיקה ושירים בשבילי זה חלק בלתי נפרד מהחיים, כמעט כל דבר מזכיר לי איזה שיר,

מוסיקה זה אצלי בנשמה, ושלילתה מאד מכאיבה לי.

בתקופה שיצאתי עם בחור מסוים באופן רציני ובמשך זמן, השאלה עלתה. מכיוון שהיינו הרבה ביחד, היו פעמים שהתבקש שיר (כשאני כותבת את זה זה נשמע מאד טיפשי, אבל למעשה, הטבעיות שלי היא מלכתחילה לשיר הרבה גם כשאני עם אנשים).

כמובן שלא יכולתי לשיר,

והוא הציע שאזמזם. הוא בדק עם איזה רב, שענה לו שהוא לא מצא מקור הלכתי לאיסור כזה. אבל לא הרגשנו שהתשובה היתה מלאה ומספקת.

אשמח מאד לשמוע את תשובתך (אשמח עוד יותר אם יתברר שיש מקום להתיר, אבל כמובן שאנהג בל"נ ע"פ ההלכה.

תשובה

ב"ה

שלומות!

לטבעיות החיים, לזרימה, לחיים כפי שהם באים לידי ביטוי חי - ערך גדול.
יש דברים שההקשר, הצורה, הסגנון, המקום והזמן, התנועה וכו' - מגדירים את עוצמתם ואת מקומם.
קשה לומר מותר או אסור.

קול באישה ערווה. וכל השאר תלוי בהערכת מצב שעלייך לעשותה בינך לבין עצמך.
אכן, כאן הבירור הוא בירור של רוח ההלכה. ולכן אני חושב שמשקל האשיות והאופן שבו הדברים מתקבלים מאוד משמעותי להבהרת התשובה.

בברכה,

שי