זכויות ערבי באדמת ישראל - 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/01/03 21:00 כז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

קיבלתי את תשובתך בנוגע לזכויות ערבי על אדמתנו

ואני מצטער להטריח את הרב אבל:

א. הרי יש בחזקת קרקעות חזקה של שלוש שנים וברור שעברו שלוש שנים וכן שלנו אין שום טופס המעיד שזה שלנו (וראה השלמה ב-.ב.)

ב.הרמב"ם כתב שכל מה שכבש יהושע אין קדושת מעשר

ומה שקנה נחמיה יש. ונימק: יהושע כבש ונחמיה קנה/קבל מהשלטון ז"א שהתורה אמנם הבטיחה לנו את הארץ אבל אין לנו זכות ע"י זה להשתלט (אלא ע"י הצבא/הממשלה) ורק מה שנקנה בחזקה שלנו

בתודה וסליחה א

תשובה

בס"ד

א- מי גזל קרקע אין לו חזקה עליה לא אחרי שלוש שנים ולא אחרי שלושים שנה ולא אחרי שלוש מאות שנה. רק בחוק ברומאי מי שהחזיק בקרקע אפילו בגזילה שלוש שנים - היא שלו.
בחוקי הצדק אין הכשר והתישנות לגזילה אפילו לא אחרי שלושת אלפים שנה.

ב- שבועת הקב"ה יותר חזקה מכל טופס. את הטענה הזו השמיע הרצוג מעל דוכן הכנסת ובזמנו אפילו בן גוריון ידע להשתמש בה. טופס זה נפוץ בעולם יותר מכל טופס אחר. התנ"ך הודפס בעולם ב[שלוש מליארד עותקים וזה יותר מכל טופס באיזה משרד רישום מקרקעים נידח].

ג- לא הבנתי את ההערה. האם כוונתך שלצבא ולממשלה יש רשות. נכון. האם כוונתך שלאדם פרטי אין רשות - נכון. האם כוונתך שלאדם פרטי אין רשות להשיב גזילה? למה לא?