שאלה
רציתי לדעת עפ פיספסתי את זיווגי הייתי עם נערה כשנתיים ופתאום זה נגמר נפרדנו . אבקש ממך תשובה או כיוון כלשהוא להמשך חיי למה אני שוקע במחשבות שלא נותנות מרגטע לנפשי ולרוחי . {נ.ב- שמה של הנערה XXX עם זה עוזר}
אודה לכם עם תענו לבקשתי וכוונו אותי לדרך הנכונה
תשובה
לשואל שלום רב.
אינני מכיר אותך ואת הנערה באופן אישי ואינני יודע מה הסיבות שבגללם נפרדתם כך שקשה לי מאד לתת תשובה ספיציפית. לכן אכתוב רק באופן כללי.
אנו איננו יודעים מראש מהו זיווגנו ולכן איננו יכולים להתחשב בכך. אנו צריכים להפעיל את שיקול דעתנו האנושי האם בחורה זאת מתאימה לי, האם אני מרגיש כלפיה משהו, האם נראה לי שאיתה אוכל לבנות בית יהודי נאמן ע"פ דרכי, מלא באהבה ושמחה וכד'. זה סוג השיקולים שצריך להנחות אותך ולא שיקולים שאינך יכול לשלוט בהם ולדעתם, שיקולים של מהו הזיווג שלך.
ולכן אם החלטת שלא תוכלו להקים בית כנ"ל ביחד ולכן החלטת להיפרד, אז זה מה שנכון לך לעשות. אמנם, כיון שכאמור אינני מכיר אותך ואת שיקוליך, ייתכן שטעית. אבל אז השיקול צריך להיות ענייני ולא שיקול של שמא זהו הזיווג שלי. תבדוק את עצמך אם מה שהפריע לך אכן משמעותי, תבדוק באופן אנושי את היתרונות מול החסרונות. אבל אם מסקנתך היא שלפי השכל האנושי זה לא זה, אז אל תחשוש. אדבא כנראה שלא זה זיווגך, ועליך להמשיך ולחפש הלאה.
בברכה
אפי קיציס
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם