זיווג

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/11/05 20:59 א בחשון התשסו

שאלה

אני כבר בת 29 ורוצה לדעת האם יש לי עיכוב? כי כבר הרבה שנים ולא הכרתי בחור ולא התפתח שום קשר בתקופה האחרונה וזה כבר הרבה זמן.

אני פשוט מפחדת מה לעשות?

תשובה

שרית שלום.
אין לך שום "עיכוב" ושום גזרה משמים, שום קללה, גורל או עין הרע. להיפך.
כאשר חז"ל אמרו "ארבעים יום לפני יצירת הולד יוצאת בת קול ואומרת בת פלונית לפלוני" הם לא הוסיפו "חוץ מ..." . כוונתם הייה שאכן לכל אחד ואחת יש בן\בת זוג שמתאים\מה ומצפה לה\לו. וצריך פשוט להתאמץ ולמצוא
ולכן אל לך לפחד, אלא לעשות. כלומר לפעול, מתוך בטחון ושמחה.

אם כן מה עושים?
לא מחכים שדברים יקרו אלא עושים.
יש דרכים שונות ליצירת קשר. יש שנוצר קשר טבעי עם אדם שמכירים – בעבודה, בלימודים או בחברה הקרובה שבה נמצאים. אך לפעמים הקשר נוצר דרך חברה קרובה או קרובי משפחה. צריך לבקש ולשאול חברות וקרובים. ואז להיות פתוחים ולשמוע הצעות ולצאת ולהכיר בראש פתוח. ולפעמים צריך לפנות לגורמים מקצועיים יותר שמנוסים בהתאמה ומציאת בן זוג.
לכך צריך לצרף תפילה לקדוש ברוך הוא שיעזור לך למצוא את בן זוגך המתאים.

כללו של דבר – מעשינו, תפילותנו ותיקון המידות שלנו הם שמביאים את הצלחתנו. וכמו שבפרנסה ובבריאות אנו עושים כמיטב יכולתנו וכשרונותינו יחד עם תפילה ולא תולים את הצלחתנו או ח"ו להיפך בכל מיני "עיכובים" כך גם כאן – לא מתייאשים אלא ממשיכים ליזום ולהתאמץ עד ההצלחה שבוודאי תבוא.

אם רצונך בפירוט נוסף – אנא כתבי.
בהצלחה
אפי קיציס