זיווג משמים ובחירה חופשית של האדם

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 16:17 ל בחשון התשסד

שאלה

שלום אני שמיניסטית באולפנא בירושלים. בזמן הזה בנות כבר מתחילים להכיר בנים וכך להפך, ומתחילות לחשוב על חבר וחתונה וכד... אני רוצה להבין איפה עומדת הבחירה הופשית שלי מול הזיווג משמים אם במקרה יש איזה בן שרוצה להכיר אותי ואני מסרבת או אם אני בקשר עם אחד ואז פתאום אני מחליטה להפסיק את הקשר מכמה סיבות. האם מהבחירה החופשית שלי שניתנת לאדם לבחור בין הטוב לרע אולי הוא יבחר ברע וכך הוא יכול לוותר על הזיווג שלו שניתן לו משמים?

תשובה

שלום וברכה

ביחס שבין בחירה חופשית לידיעה האלוקית רבו המקורות בתלמוד ובראשונים. הואיל ואת מתמקדת בדוגמא ספיציפית אתייחס אליה. אומנם אומרת הגמרא מועד קטן י"ח "כי מה' אשה לאיש" והגמרא מציינת מקורות מהתורה מהנביאים ומהכתובים. ועל אחד מהם קראנו בפרשת חיי שרה כי מה' יצא הדבר. אעפ"י כן, קביעת הבן זוג נתון לבחירתך ולשקולך. את רשאית ולפעמים כדאי מאוד להתייעץ אולם את זו שבוחרת ורק את. כאשר האיש מקדש את האשה הקדושין תלויים בגמירות הדעת שיש לאשה במעשה הקדושין. ולכן תשקלי בדעת ובתבונה מתי איך ומי ותתפללי לסייעתא דשמיא

בברכה
מאיר נהוראי